Fost sportiv de performanță, Daniel Nuță a reununțat la full contact în momentul în care teatrul l-a cucerit definitiv. Astfel, a terminat U.N.A.T.C București, secția Actorie, promoția 2015, iar primul proiect TV în care s-a remarcat a fost serialul „Sacrificiul” de la Antena 1. Provocarea a fost și mai mare în momentul în care a ajuns să fie distribuit în „Adela” unde, alături de Oana Moșneagu interpretează un personaj negativ, pe Lucian.
Ultimul sezon din „Adela”, în care ai filmat alături de Oana Moșneagu… dacă ai face o retrospectivă a ultimilor ani, care au fost cele mai tensionante scene pe care le-ați filmat împreună?
Toate secvențele dintre noi de-a lungul serialului au fost tensionate, fiecare cu un grad diferit, in funcție de situație. Am încercat împreună cu Oana să profităm de fiecare moment și să-l valorificăm, să-l ducem mai departe decât a fost scris. Să descoperim lucruri dincolo de cuvinte, în profunzimea naturii umane a celor două personaje.
Pot să spun că începutul sezonului 3 ne-a adus niște secvențe foarte grele pentru amândoi, imediat după ce ea a fost împușcată. Bineînțeles și finalul sezonului 4, pe care abia aștept să-l descoperiți alături de noi.
Îți amintești prima zi de filmare? Cum au decurs lucrurile atunci?
A fost, cred, a doua mea zi de filmare pentru serial, eram la locația din televiziune și aveam o secvența cu Oana și cu Mihai Călin. Îmi aduc aminte și cu ce era îmbrăcată Oana atunci. A fost o sclipire între noi, când zic noi, mă refer la personaje, lucru care mai departe s-a dezvoltat foarte frumos, armonios și puternic. Nu știam care va fi traseul personajelor, dar știam că ceva între Andreea și Lucian sigur va fi.
Dincolo de „răutatea” personajului tău, care au fost părțile lui bune?
Niciun personaj nu e rău în totalitate sau bun în totalitate, tot timpul e un mix. Ce-am încercat eu și sunt sigur că și Oana a făcut acest lucru, a fost să găsim adevăratele motivații pentru care facem ceea ce facem, să ne apărăm personajele. Motivațiile umane, reale. Atunci când le descoperi, empatizezi. Am reușit să fim empatici? Eu zic că da.
Nimeni nu face rău de dragul răului. Haosul (hazardul) creat are în spate mult rău venit din exterior către interior. Așa au pățit și personajele noastre.
În plus, personajele noastre sunt foarte inteligente, au o intuiție ascuțită, nervi de fier, gândesc în avans următoarele mișcări. Luptă-te cu ei? Poți?
Mai e o chestiune super importantă pe care am citit-o într-o carte de scenaristică: cu cât personajele negative, antagoniștii, sunt mai puternici, cu atât protagoniștii se luptă mai mult și la final înving, iar povestea devine mai bună. Nu vreau să ne luam doar noi doi laurii, dar poate și acesta e un motiv dintre multele motive pentru care am ajuns până la sezonul cu numărul 4.
Ce se întâmplă cu Andreea și Lucian în ultimul sezon din „Adela”?
Se iubesc mult și știm că iubirea uneori poate să distrugă tot. Atât pot să vă spun acum.
De-a lungul serialului, ați filmat și ceva scene mai intime… Cât de greu / ușor sunt astfel de secvențe? Mai ales că și iubitul Oanei a asistat la unele dintre ele…
Suntem profesioniști, iubirea e doar de când se dă “Acțiune” până la “Stop”. Putea să fie oricine acolo, președintele USA sau Papa Francisc. Am încercat cât am putut de mult să-mi protejez partenera, să nu simtă vreo clipă disconfort, dar în rest, am ascultat indicațiile regizorale și ne-am făcut treaba cu pasiune și profesionalism.
Dintre ceilalți membri ai echipei, de cine îți este deja dor?
De toți, dar în special de oamenii cu care eu am avut mai multă interacțiune și cu care am reușit să creez un soi de legătură spirituală și respect, se știu ei.
Ce se întâmplă după „Adela”? În ce alte proiecte mai ești implicat?
Personal, aștept o premieră importantă pe Netflix, voi avea o premieră la teatru din toamnă, îmi voi juca spectacolele. Mai mult, pregătesc acum câteva scenarii de filme cu o altă colegă producatoare de film și să vedem ce reușim să facem, cum vor sta lucrurile și când vom putea intra în producție. Pe lângă aceste lucruri, predau la Academia Studiourile Buftea actorie de film pentru copii, așa că din toamnă, de când începem, weekend-urile le voi petrece acolo cu copiii.
Daniel, dincolo de actorie… cât de mult mai este prezent sportul în viața ta?
Merg din când în când să alerg în parc, înot la bazin, mai alerg pe bandă pentru menținere, dar cam atât. Mi-e dor de călărie, în schimb, n-am mai ajuns de mult acolo.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 6