Homepage  / Vedete străine

De peste 20 de ani, David Hasselhoff își cară singur crucea. „A fost prea greu pentru mine…”

De peste 20 de ani, David Hasselhoff își cară singur crucea. „A fost prea greu pentru mine...”

de Mioara Tronaru,

Pe 17 iulie, David Hasselhoff împlinește frumoasa vârstă de 70 de ani, din care aproape 50 și i-a petrecut pe marele sau micul ecran. Dar ultimii 20 de ani au fost cei mai grei, după cum a mărturisit el însuși, pentru Première.

Un adevărat icon al anilor ’80-’90, David Hasselhoff a atras pentru prima oară atenția lui când a apărut în matusalemicul serial „Tânăr și neliniștit”, iar cariera sa a explodat odată cu „Knight Rider” și „Baywatch” (1989–2000). Și-a fost atât de bun încât s-a sesizat chiar și Cartea Recordurilor, care l-a recunoscut în 2011 drept „cel mai urmărit bărbat în producțiile de televiziune din toate timpurile”, conform guinnessworldrecords.com. Filmografia sa conține la această oră 133 de titluri, dar cam în ultimii 20 de ani, majoritatea rolurilor pe care le-a interpretat au fost acelea ale unui anume… David Hasselhoff.

„A fost prea greu pentru mine…”

În a doua jumătate a lunii iunie, David Hasselhoff s-a aflat la Festivalul de Televiziune de la Monte-Carlo, pentru a-și prezenta noul serial în care joacă, „Ze Network”.

David Hasselhoff și soția lui, Hayley Roberts la premiera ‘Ze Network’ / Credit line: Profimedia

Este o comedie germană suprarealistă, spun cei de la Première, în care fostul salvamar din Malibu își interpretează propriul rol. Acela a lui David Hasselhoff, fostă glorie a Hollywood-ului, care acceptă să joace într-un spectacol de teatru, montat undeva în străfundurile fostei Germanii de Est, pentru a încerca să-și relanseze cariera. Asta pentru că agenții l-au abandonat, iar industria nu-i mai oferă decât apariții de tip cameo în producții împănate cu elemente de cultură pop.

David Hasselhoff în timpul filmărilor, / Credit line: Profimedia

Acum, oricât de puține lucruri ai ști despre David Hasselhoff, nu se poate să nu ți se pară un pic dubios acest sinopsis. Adică dubios de asemănător cu realitatea. Megastar tv, adevărată legendă a micului ecran, David Hasselhoff a sfârșit prin a fi consumat de propria sa faimă. Atât de mult încât în ultimii ani nu a mai apărut decât în propriul lui rol. Deatfel, „Ze Network” reprezintă primul său rol principal într-un serial de la anularea „Baywatch”-ului, în 2000. Iar la Festivalul de la Monte-Carlo, actorul a recunoscut că este obosit să se tot joace pe sine, din nou și din nou…

„«Knight Rider» și «Baywatch» mi-au deschis o lume. A fost extraordinar… Făceam fotografii cu fanii, semnam autografe, dar eu, ceea ce voiam eu cel mai mult era să fiu actor. Eu sunt un actor înainte de orice!”, a declarat Hasselhoff.

Așa că atunci când producătorii „Ze Network” i-au făcut oferta a plecat imediat spre Germania, pentru a-și regăsi adevărata vocație: „Pentru asta am făcut «Ze Network». Da, e adevărat, îl joc în continuare pe David Hasselhoff, dar este o combinație de versiuni diferite ale lui David Hasselhoff. Eu chiar joc un David Hasselhoff speriat de ceea ce i se întâmplă… Pentru că sunt actor!”.

Abandonat de Hollywood-ul anului 2022 și blocat în costumul de baie pentru veșnicie, actorul și-a dat seama că nu poate conta decât pe el însuși pentru a da un nou impuls carierei sale: „Trebuie să fac asta singur. A fost prea greu pentru mine…”, a mai mărturisit David Hasselhoff.

„Ze Network” se află în postproducție și va fi difuzat în această toamnă, în Germania.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton