Homepage  / Știri

David Popovici, campion european și la 200 de metri liber. Primele declarații

David Popovici, campion european și la 200 de metri liber. Primele declarații

de Redactia Tvmania

David Popovici, 17 ani, a câștigat luni, 15 august, aurul european în proba de 200 de metri liber de la Europenele de natație de la Roma, Italia. E a opta medalie în trei luni, după ce în urmă cu două zile, Popovici a triumfat și în proba-regină a înotului, 100 de metri liber, când a bătut recordul mondial.

David a încheiat cursa cu timpul de 1:42.97, nou record mondial de juniori, fiind și al treilea sportiv care coboară sub 1 minut și 43 de secunde, după Paul Biedermann (1:42.00) și Michael Phelps (1:42.96).


Sunt foarte satisfăcut. Nu sunt în niciun caz dezamăgit că nu am bătut timpul lui Phelps. Am un sentiment, nu prea știu cum să-l descriu… «Ahh, încă o sutime». Ăsta a fost primul gând.

Dar nu are nimic. Am tot timpul din lume. Phelps, când a stabilit timpul, a făcut și record mondial. Cu pași mici și ușor, ușor ne îndreptăm în direcția pe care o dorim.

Da, m-a obosit mai tare această finală, fiind a doua probă din program. M-a obosit neobișnuit de tare.

Dar nu a fost cea mai grea cursă din viața mea. Cu siguranță a fost cea mai bună cursă la 200 de metri. Dar asta face parte din sport, din ceea ce facem noi.

David Popovici

În iunie, Popovici a cucerit aurul mondial, la Campionatele Mondiale de la Budapesta, și la 100, și la 200 m liber.

În iulie, la Europene pentru juniori de la Otopeni, David a cucerit cinci medalii, dintre care patru de aur (50 m liber, 100 m liber, 200 m liber și la ştafeta masculină 4×100 m liber).

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton