Homepage  / Știri

David Popovici, două medalii într-o zi: aur la 200m liber și argint la ștafeta combinată de 4x100m liber

David Popovici, două medalii într-o zi: aur la 200m liber și argint la ștafeta combinată de 4x100m liber

de Ioana Maria,

David Popovici a câștigat, ieri, două medalii la Campionatele Europene de Juniori de la Otopeni. Acesta s-a impus detașat în finala de la 200 m liber și apoi a contribuit la argintul cucerit de ștafeta mixtă de 4 x 100 m liber.

David Popovici și-a adjudecat medalia de aur în proba de 200 de metri liber, încheind cursa în 1:45,45, cu peste două secunde înaintea sportivului care a terminat pe locul 2, Lorenzo Galossi (1:47,71).

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber individual masculin și medalia de argint cu echipa de stafeta mixt in proba 4×100 m liber. la Europenele de natatie de juniori de la Otopeni, miercuri 06 iulie 2022. © FOTO:Marian Burlacu/SPORT PICTURES

România a avut o prestație remarcabilă în finala la ștafetă combinată de 4x100m liber. David Popovici, Patrick Dinu, Bianca Costea și Rebecca Diaconescu au încheiat cursa pe locul 2, în 3:29.35, la 52 de sutimi de aur. Pe primul loc s-a clasat Ungaria, în timp ce podiumul a fost completat de ștafeta Poloniei.

România s-a aflat în fruntea cursei până pe ultimii metri, când Dora Molnar a reușit să topească avantajul ștafetei noastre și să aducă aurul Ungariei, scrie gsp.ro.

România a cucerit, încă din prima zi a Campionatelor Europene de înot pentru juniori de la Otopeni, prima medalie de aur, după ce ștafeta de 4×100 de metri liber masculin, formată din David Popovici, Vlad Ștefan Stancu, Ștefan Cozma, Patrick-Sebastian Dinu, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, încheind cursa în 3:18,93.

Cine transmite la TV campionatele europene de juniori de la Otopeni

TVR va transmite în fiecare zi campionatele europene de juniori de la Otopeni, sesiunea de seară, cea cu semifinale și finale, în fiecare zi începând cu ora 17:00

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton