Homepage  / Știri / Recomandări

Dublă istorică! David Popovici câștigă al doilea AUR mondial

Dublă istorică! David Popovici câștigă al doilea AUR mondial
6

de Roxana Mirea,

Update, 22 iunie: Dublă pentru David Popovici la Mondialul de la Budapesta. După medalia de la 200 m liber, înotătorul de 17 ani s-a impus miercuri seara și la 100 m liber, proba regină a înotului. 

„Nu mă așteptam, dar am luptat și am fost pozitiv pe parcursul cursei. Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 de metri liber. E doar începutul, avem foarte mult de muncă în fața noastră”, a fost reacția scurtă a lui Popovici, la interviul acordat în limba engleză. 

Ulterior, în limba română, Popovici le-a transmis un mesaj spectatorilor români prezenți în sala de la Budapesta: „Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat”, a spus Popovici, care a fost ovaționat la scenă deschisă de cei din tribune.

UPDATE, 22 iunie: Finala probei de 100 de metri liber este programată miercuri, de la ora 19:22, și televizată pe TVR 1 dar și TVR INFO, post relansat astăzi.

Sportivul român David Popovici, calificat ieri cu cel mai bun timp, 47.13 – nou record mondial de juniori, va concura în finală, la proba 100 m liber, în această seară, la ora 19.20.

Transmisia în direct a finalei CM de Nataţie va fi precedată de o ediţie specială, de la ora 19.00, moderată de Roxana Zamfirescu, jurnalist senior TVR INFO, care va dezbate noutăţile şi evoluţia sportivilor noştri, alături de două mari sportive ale nataţiei româneşti: Anca Pătraşcoiu – prima înotătoare care a câştigat o medalie olimpică pentru România, bronz la 200 m spate la Los Angeles, în 1984, şi Carmen Bunaciu – multiplă medaliată la campionate europene şi mondiale de nataţie. Dorin Chioţea, coordonatoul Redacţiei Sport a TVR, se numără printre invitaţii ediţiei.

UPDATE, 21 iunie: David Popovici s-a calificat, marți seară, în finala probei de 100 m liber de la Campionatului Mondial de Natație 2022.

Finala probei de 100 m, la care David Popovici s-a calificat cu cel mai bun timp – Record Mondial de Juniori, se vede în direct la TVR 1, miercuri 22 iunie, de la 19.22, însoţită de comentariul lui Emil Hossu-Longin, a anunțat postul TV.

Cei opt înotători calificați în marea finală a probei de 100 m liber:

  1. David Popovici (ROM) 47:13
  2. Maxime Grousset (FRA) 47:54
  3. Joshua Liendo Edwards (CAN) 47:55
  4. Lewis Eduard Burras (GBR) 47:53
  5. Zhanle Pan (CHN) 47:55
  6. Alessandro Miressi (ITA) 47:89
  7. Brooks Curry (SUA) 47:90
  8. Nandor Nemeth (HUN) 47:96

Urmărește evoluția lui David Popovici din semifinalele probei de 100 de metri liber:

Știrea inițială:

Cine transmite la TV cursa lui David Popovici la 100 metri liber

David Popovici a devenit campion mondial la proba de 200 de metri liber, cucerind medalia de aur la Campionatul Mondiale de Natație, de la Budapesta. În această seară, 21 iunie, David Popovici va înota în semifinala probei de 100 de metri liber de la Campionatul Mondiale de Natație din Ungaria. Ei bine, după ce mulți au criticat faptul că nicio televiziune din România nu transmite acest campionat, TVR a făcut anunțul mult așteptat. Mai exact, Campionatul Mondial de natație din Ungaria va fi transmis de TVR.

„Campionul mondial se vede la TVR! Astăzi, de la ora 19:00, în studioul TVR 1, se vor discuta toate detaliile de la Campionatul Mondial de natație, iar semifinalele cursei de 100 de metri liber, unde David Popovici este printre favoriții la aur, se vor vedea începând cu 19:25. Marea finală va fi mâine, 22 iunie, tot pe #TVR1, cu începere de la ora 19:20”, este anunțul care apare pe pagina de Facebook TVRSport.

LIVE VIDEO. Cursa lui David Popovici de la Campionatul Mondial de Natație

De asemenea, mai există o alternativă pentru românii care vor să îl vadă performând în direct pe tânărul sportiv de 17 ani. Semifinala din această seară, 21 iunie, poate fi urmărită și pe aquatics.eurovisionsports.tv. Cursa este programată să înceapă de la ora 19:26.

„Ne vedem diseară în semifinalele probei de 100m liber, de la ora 19:26”, a scris David Popovici pe pagina lui de Facebook.

Sport News – June 19, 2022Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Sursa Foto: Hepta, Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton