Homepage  / Seriale / Seriale americane

De astăzi, Netflix difuzează serialul „Șarpele”, povestea uluitoare a unor crime reale

De astăzi, Netflix difuzează serialul „Șarpele”, povestea uluitoare a unor crime reale

de Redactia Tvmania

Serialul „Șarpele” relatează povestea lui Charles Sobrhaj, unul dintre cei mai notorii criminali, hoți și escroci ai secolului XX. Cele opt episoade ale primului sezon îi au în rolurile principale pe Jenna Coleman, celebră din serialul „Victoria” (difuzat de Happy Channel) și pe Tahar Rahim, recent nominalizat la Globul de Aur pentru rolul principal din „The Mauritanian” (2021).

Charles Sobrhaj (Tahar Rahim) a fost un psihopat, unul dintre cei mai notorii criminali, hoți și escroci ai secolului XX. Acesta era expert în deghizări și acționa în anii 70 în India, Thailanda și Nepal. Sobrhaj a făcut peste douăzeci de victime în rândul turistelor occidentale care călătoreau în acele zone. Jenna Coleman interpretează un alt personaj real: Marie-Andrée Leclerc, o casnică din Canada care călătorea pentru prima oară în afara țării în acea perioadă, l-a întâlnit pe alunecosul Sobrhaj și s-a îndrăgostit nebunește de el, devenind complicea lui și ajutându-l să înfăptuiască oribilele crime.

Un rol decisiv în poveste a avut tânărul diplomat Herman Knippenberg (Billy Howle), de la Ambasada Olandeză la Bangkok, care și-a dat seama că ceva nu era în regulă cu Sobhraj și a declanșat un lanț extraordinar de evenimente care l-au adus pe Sobhraj în fața justiției pentru teribilele sale crime. În distribuția serialului îi vom mai vedea pe Ellie Bamber, Mathilde Warnier, Gregoire Isvarine, Tim McInnerny, Amesh Edireweera, Apasiri Kulthanan și William Brand.

Jenna Coleman a povestit despre personajul ei, Marie-Andrée Leclerc, că era o tânără canadiană din Quebec, care ducea o viață absolut obișnuită alături de familia ei numeroasă, o femeie religioasă, devotată, care nu părăsise niciodată țara. Când s-a apropiat de împlinirea vârstei de 30 de ani, Marie a considerat că e cazul să plece în lume, în căutarea unei aventuri, a părăsit țara și nu peste mult timp l-a întâlnit pe versatul Charles Sobhraj, care a fascinat-o. Acesta era un bărbat cum Marie nu mai întâlnise, iar tinerei femei i se părea că întruchipează tot ce considera ea mai pasionant pe lume, ceva de care ea nu mai avusese parte, așa că a devenit obsedată de el.

„Cred că Marie era o mare romantică și a investit foarte multă credință și dragoste în acest bărbat, de care a devenit obsedată și dependentă. Numai că realitatea era diametral opusă de imaginea pe care ea o crease în mintea sa despre Sobhraj”, a spus Jenna Coleman.

Actrița a mai spus că a fost foarte atrasă de scenariul excelent scris, cu multiple straturi.

„La început o veți cunoaște pe Monique (una dintre deghizările lui Marie când acționează în complicitate cu Sobhraj), un personaj misterios și inabordabil, apoi pe adevărata Marie-Andrée, așa cum era ea. A fost o adevărată provocare să o joc pe această femeie lipsită de încredere și respect de sine, care se transforma în cu totul altă persoană, după cum îi dicta Sobhraj. Pendularea permanentă între Monique și Marie-Andrée a fost complexă și tentantă, iar întreaga poveste este ceva care te prinde cu totul. Și mai e și faptul că toate acele cazuri au existat. Era ceva în lumea aceea hedonistă din anii ’70 în care te puteai pierde, ceva care astăzi nu mai există. Lumea aceea hippie era una de care oamenii se lăsau absorbiți și uitau de ei înșiși. Iar felul în care Marie-Andrée se poate anula complet pe sine și se poate transforma în Monique, o personalitate diametral opusă, e absolut captivant”.

O mare provocare a fost pentru actriță să învețe franceza și mai ales pronunția caracteristică a lui Marie-Andrée, căreia i-a auzit vocea reală în înregistrările interviurilor ei din închisoare.

„Am învățat limba franceză de la zero, iar înainte nu puteam rula deloc «r»-urile, așa că a fost și o adevărată aventură vocală. Acum pot pronunța corect «très bien», dar mi-a luat luni de zile să reușesc. M-am simțit ca în «My Fair Lady», a povestit Jenna Coleman. Cât despre scenele filmate la Bangkok, actrița a spus că „au fost nebunești în sensul cel mai uimitor al cuvântului, iar Bangkokul are o frenezie și o energie care s-au transmis puternic atmosferei din serial”.

Jenna Coleman a fost extrem de îndrăgită de fani pentru rolul titular din serialul de mare succes „Victoria”, lansat în 2016. Ne vom reîntâlni cu ea și în viitorul sezon patru al producției ITV, când longeviva suverană se va confrunta cu evenimente cruciale din viața ei. Actrița s-a încumetat să o interpreteze din nou și a spus că poate face față schimbărilor pe care timpul le-a provocat asupra personajului, dar până pe la vreo 60 de ani, vârstă după care ar trebui să poarte proteze speciale pentru rol, având în vedere că regina Victoria a trăit 81 de ani.

Sursa foto: https://twitter.com/Oswin_Coleman

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton