Homepage  / Vedete româneşti

De ce a ales Dan Negru o școală de stat pentru copiii lui. Ce spune despre rolul uniformei școlare

De ce a ales Dan Negru o școală de stat pentru copiii lui. Ce spune despre rolul uniformei școlare
7

de Roxana Mirea,

Dan Negru a decis să își ducă cei doi copii la o școală de stat. Daria este elevă în clasa a-V-a, iar Bogdan este elev în clasa a-lV-a. Prezentatorul de la Kanal D a explicat de ce a vrut ca Daria și Bogdan să meargă la o școală de stat, și nu la una privată.

De ce și-a dat Dan Negru cei doi copii la o școală de stat

Mai mulți părinți care beneficiază de o situație materială bună aleg pentru copiii lor o școală privată. Ei bine, acesta nu este și cazul lui Dan Negru, care a decis ca cei doi copii ai lui să meargă la școală de stat. Vedeta Kanal D a spus că un profesor bun le poate schimba viața copiilor.

„Școala de stat pare că-i dă unui copil mai mulți anticorpi pentru viitorul în România, dar cel mai important în decizia noastră au contat învățătorii și profesorii. Un profesor bun îți poate schimba viața”, a spus Dan Negru într-un interviu pentru ego.ro.

Întrebat și despre uniforma școală, Dan Negru a spus că este important ca școala să îi învețe cu adevărat că „haina nu face pe om”.

Eu cred că uniforma uniformizează și estompează din frustrări. România e ticsită de părinți de bani gata, cu bani făcuți ușor și care nu dau doi bani pe educație, crescându-și copiii în spiritul aroganței, îmbrăcându-i scump și de fiță. Uniforma te face să nu pui accent pe ambalaj. Degeaba îi învățăm pe copii la școală proverbe, precum „nu haina îl face pe om”, dacă nu le și arătăm asta”, a mai spus prezentatorul TV.

Kanal D a anunțat premiera show-ului „Tu urmezi!”. În ce interval orar va fi difuzat show-ul lui Dan NegruIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Dan Negru, despre rolul școlii

Într-o postare pe Facebook, Dan Negru a ținut să explice care este rolul școlii.

„Începe școala…

Întâlnesc mereu părinți revoltați că școala le cere elevilor să învețe lucruri de care nu vor mai avea nevoie in viață! Nimeni nu le spune cât de mult greșesc! Școala fabrică oameni, nu oameni ai muncii! Şcoala te învaţă să gândeşti! Școala elementară nu oferă competențe pentru viața practică!

Şcoala care fabrică oameni se bazează pe trei fundamente: te învăță să ştii, te invață să fii, te învață să trăiești împreună cu alți oameni!

Cunosc dascăli umiliți zilnic de părinți revoltați de programa școlară. E și vina Ministerului Educației că n-a explicat niciodată rolul învățământului de bază!

Spiru Haret, unul din fondatorul școlii românești avea dreptate: „Cum arată azi școala va arată mâine țara””, a scris Dan Negru pe Facebook.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton