Homepage  / Știri

De ce a lipsit J.K. Rowling de la reuniunea Harry Potter

De ce a lipsit J.K. Rowling de la reuniunea Harry Potter
14

de Roxana Mirea,

Începutul anului 2022 a venit cu o surpriză de proporții pentru fanii Harry Potter. Programul special „Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts” a avut premiera pe 1 ianuarie, la HBO Max. Totuși, o absență notabilă de la reuniunea de 20 de ani de la lansarea primului film „Harry Potter și Piatra Filozofală” a fost cea a lui J.K. Rowling, autoarea celebrelor cărți. De ce a lipsit J.K. Rowling de la reuniunea Harry Potter.

J.K. Rowling, absentă de la reuniunea Harry Potter

Cei mai mulți ditnre membrii principali ai echipei „Harry Potter” s-au reunit cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la lansarea primului film, „Harry Potter și Piatra Filozofală”. Totuși, J.K. Rowling a lipsit de la „Harry Potter: Return to Hogwarts”. Autoarea cărților „Harry Potter” nu s-a alăturat lui Daniel Radcliffe, Emma Watson și Rupert Grint și nici nu a oferit un nou interviu pentru a rememora lucruri legate de cele opt filme. În schimb, producătorii „Return to Hogwarts” au folosit imagini de arhivă cu J.K. Rowling, de la un interviu de-ale ei din 2019.

J.K. Rowling a fost invitată la participe la reuniunea Harry Potter, însă echipa ei a stabilit că acele imagini de arhivă din 2019 sunt adecvate. Unul dintre motivele pentru care J.K. Rowling nu face parte din „Harry Potter: Return to Hogwarts” ar fi reprezentat de declarațiile sale despre persoanele transgender. Totuși, surse apropiate situației spun că declarațiile respective ale autoarei nu au fost un motiv pentru ca ea să nu se alăture reuniunii echipei „Harry Potter”, potrivit Yahoo Entertainment.

Avant première mondiale du film „Les animaux fantastiques : Les crimes de Grindelwald” au cinéma UGC Bercy à ParisIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 14

Controversele din jurul declarațiilor lui J.K. Rowling

În trecut, Rowling a declarat că nu suferă de transfobie și a spus că „viețile trans contează” și „drepturile trans sunt drepturile omului”, dar, de-a lungul anilor, ea a răspândit ideologia și retorica care au fost legate de mișcarea TERF (Feministe radicale trans-excluzive), care susține adesea poziția conform căreia femeile trans nu sunt femei.

Organizațiile LGBTQ, inclusiv GLAAD și Trevor Project, au condamnat un astfel de discurs. Diferiți actori din Harry Potter, inclusiv Daniel Radcliffe, Emma Watson și Eddie Redmayne (starul din Fantastic Beasts) au venit în sprijinul comunității trans.

Chiar dacă J.K. Rowling apare în „Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts”, filmările de arhivă cu ea sunt folosite cu moderație.

Cine a participat la „Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts”

Printre cei care au participat la reuniune se numără producătorul de franciză David Heyman și regizorii Chris Columbus (Piatra Filozofală, Camera secretelor), Alfonso Cuarón (Prizonierul din Azkaban), Mike Newell (Pocalul de foc) și David Yates (Ordinul Phoenix, Prințul Semipur și Talismanele morții).

Alături de Daniel Radcliffe, Emma Watson și Rupert Grint, au fost prezenți și Tom Felton, Matthew Lewis, Bonnie Wright, Evanna Lynch, James și Oliver Phelps, Alfred Enoch, Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Gary Oldman, Mark Williams, Ian Hart și Toby Jones.

Programul este regizat de Chris Columbus şi a avut premiera la HBO Max pe 1 ianuarie 2022. De asemenea, „Harry Potter: Return to Hogwarts” poate fi văzut și pe HBO GO.

Sursa Foto: Hepta, Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton