Homepage  / Știri

De ce a murit Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

De ce a murit Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

de Roxana Mirea,

De la aflarea veștii morții sale subite, au existat o mulțime de întrebări cu privire la modul în care a murit regina și la cauza morții sale. După mai bine de 70 de ani de domnie, regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie 2022. Ea avea 96 de ani. Moartea reginei a survenit la trei luni după Jubileul de Platină din iunie 2022, care a sărbătorit cei 70 de ani de domnie.

De ce a murit Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

De ce a murit Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a domnit timp de șapte decenii, dedicându-se neabătut îndatoririlor sale, în mijlocul unor schimbări sociale și economice epice și al unor scandaluri familiale.

Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, a cărei domnie a supraviețuit schimbărilor din societatea post-imperială a țării sale, a murit joi la Castelul Balmoral din Scoția, reședința sa de vară. Avea 96 de ani.

Familia regală a anunțat vestea morții ei în mediul online, precizând că a murit „în pace”. În anunțul respectiv nu a fost menționată și cauza morții Reginei Elisabeta aII-a.

După moartea ei, fiul său cel mare, Charles, a devenit regele Charles al III-lea. Într-o declarație, el a spus:

„Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristețe pentru mine și pentru toți membrii familiei mele.

Plângem profund trecerea în neființă a unei Suverane prețuite și a unei Mame foarte iubite. Știu că pierderea ei va fi profund resimțită în întreaga țară, în Regate și în Commonwealth, precum și de nenumărați oameni din întreaga lume.”

La începutul zilei de joi, Palatul Buckingham a declarat că regina a fost plasată sub supraveghere medicală și că medicii ei sunt „îngrijorați” în legătură cu starea ei de sănătate. Miercuri seara, ea a anulat brusc o întâlnire virtuală cu membrii Consiliului său privat, după ce medicii i-au recomandat să se odihnească.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton