Homepage  / Vedete româneşti

De ce a renunțat Selly la facultate. „A fost cea mai bună decizie”

De ce a renunțat Selly la facultate. „A fost cea mai bună decizie”
6

de Roxana Mirea,

Selly a fost invitat în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D, unde a dezvăluit, printre aletele, de ce a renunțat la facultate. Vloggerul spune că s-a lăsat de facultate „cu nici trei ore înainte de prima zi” de cursuri.

De ce a renunțat Selly la facultate

La doar 13 ani, Selly a devenit partener afiliat YouTube. În 2019, la 17 ani, a devenit cel mai urmărit YouTuber din România. În prezent, la 22 de ani, în cei 10 ani de carieră de vlogger, are propria academie de vlogging, este fondatorul trupei 5Gang, autor de piese și cântăreț, actor și producător de film. În offline, Selly a devenit cunoscut publicului larg pentru opiniile critice aduse sistemului de învățământ din România, precum și din dezbaterile cu diverși oameni de televiziune.

După ce a absolvit liceul, Selly a vrut să aleagă între Film și una de Business management. Ulterior, el s-a decis să facă Facultatea de Business de la Tiffin University, însă, cu nici trei ore înainte de a începe cursurile, acesta s-a decis să renunțe la studiile superioare.

„Eu n-am mai mers niciodată la facultatea Tiffin. Am rămas în foarte bune relații cu owner-ul acestei facultăți, cu omul care a adus-o în România. Suntem prieteni foarte buni și în ziua de astăzi, însă, adevărul este că m-am lăsat de facultate cu nici trei ore înainte de prima zi de facultate, în momentul în care am realizat cât de mult timp mi-ar mânca această facultate. Pentru mine, a fost cea mai bună decizie, dar asta nu înseamnă că pentru alții este la fel.

Oamenii merg la facultate ca să se specializeze într-un domeniu, ca să învețe un lucru pe care ulterior să-l aplice muncă și să facă societatea un loc mai bun, să contribuie la dezvoltarea societății prin ceea ce ei știu să facă. Eu am avut norocul ca de la o vârstă fragedă să-mi găsesc deja un drum și nicio facultate nu ar fi putut să mă învețe cum să-mi fac treaba mai bine în ceea ce făceam”, a dezvăluit Selly.

de-ce-a-renuntat-selly-la-facultate.-a-fost-cea-mai-buna-decizie-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

„Nu îmi permiteam luxul de a merge la o facultate”

În continuare, Selly și-a argumentat decizia de a renunța la facultate și a precizat că a fost cea mai bună hotărâre pe care putea s-o ia.

„În 2020, când trebuia să încep facultatea, aveam agenda plină, la fel cum o am și în ziua de astăzi. Aveam deja angajați, oameni care depindeau de mine, aveam deja foarte multe proiecte în paralel și foarte multe alte oportunități de care doar trebuia să îmi fac timp  și eu atunci aveam nevoie de mai mult timp, nu de mai puțin timp. Aveam deja afaceri și probleme în afaceri. Nu îmi permiteam luxul de a merge la o facultate unde să discut despre probleme ipotetice pe care le poți întâlni pe care le poți întâlni în afaceri  în contextul în care eu aveam probleme reale, de zi cu zi, de rezelvat în propriile mele afaceri.

Consider că a fost cea mai bună decizie să nu urmez cursurile acelei facultăți. În schimb, facultatea este una foarte bună, era o facultate foarte serioasă. Nu era o facultate pe care s-o poți face la mișto, nu era o facultate unde să poți să nu te duci. La două absențe, nu treceai peste un modul. Am ales să nu fac o facultate doar pentru a o face. Dacă îmi doream asta, aș fi găsit facultăți private unde să merg două ori pe an și să-mi iau o diplomă. Nu consider că îmi aduce niciun beneficiu o diplomă atâta timp cât eu nu am mers să studiez la respectiva facultate. De asemenea, consider că toate problemele cu care mă confrunt zilnic, toate lucrurile pe care le fac zi de zi mă învață mult mai mult despre afaceri decât orice facultate te poate învăța vreodată pentru că eu asta fac. Zi de zi, fac afaceri, stau cu oameni de afaceri, îmi asum riscuri. Asta este cel mai important”, a mai povestit Selly.

Citețe și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton