Homepage  / Advertorial

De ce ai nevoie pentru a avea succes cu un business în agricultură

De ce ai nevoie pentru a avea succes cu un business în agricultură

de Redactia Tvmania

Agricultura este un sector esențial în economia românească, iar mulți dintre cei care au ales să demareze un business în acest domeniu nu au niciun motiv să regrete pasul făcut. Afacerile în agricultură pot genera profit într-un interval scurt de timp, însă pentru aceasta trebuie să ai cunoștințe temeinice în domeniu, precum și resursele necesare pentru îngrijirea culturilor în fiecare sezon.

Dacă intenționezi să începi și tu o afacere în domeniul agricol, îți prezentăm o listă cu principalele resurse de care trebuie să dispui pentru a avea succes.

Utilaje agricole

Cele mai multe lucrări agricole se efectuează mecanizat, astfel că nu poți demara  o afacere în acest domeniu fără a avea la dispoziție câteva utilaje indispensabile. Din păcate, prețurile acestora nu sunt din cele mai accesibile, astfel că vei avea nevoie de o sumă importantă pentru a le achiziționa.

În acest sens, poți accesa finanțări pentru agricultură, fie prin intermediul creditelor pentru fermieri fie prin diferite programe. Avantajul creditelor agricole constă în faptul că pot fi obținute simplu și rapid, fără prea multe bătăi de cap, în timp ce fondurile obținute prin programele de finanțare sunt nerambursabile, dar se obțin mai greu, pe baza unui proiect bine pus la punct.

Material săditor

Pentru a înființa o cultură, ai nevoie de semințe, iar acestea trebuie să fie de cea mai bună calitate. Evident, vor costa mai mult decât niște semințe mai slabe, însă nu trebuie te gândești că faci economie achiziționând material săditor mai ieftin. Într-adevăr, vei plăti mai puțin, însă culturile rezultate din semințe slabe calitativ vor avea o productivitate redusă și vor fi mai vulnerabile la boli și condiții nefavorabile, iar în final vei pierde mai mult decât ai economisit la achiziția semințelor.

Ideal este să alegi semințe din cele mai bune soiuri, pe care să le tratezi cu soluții speciale înainte de a le planta în sol. Aceste soluții le protejează de boli în perioada de germinare și totodată conferă mai multă rezistență plantelor.

Îngrășăminte

Îngrășămintele constituie hrana plantelor, astfel că sunt indispensabile în orice tip de cultură. Acestea conțin cele 11 substanțe nutritive de care plantele au nevoie pe parcursul perioadei de vegetație – substanțe care se găsesc și în sol, dar în cantități insuficiente, de cele mai multe ori.

Rolul îngrășămintelor este acela de a reface rezerva de substanțe nutritive din sol astfel încât plantele să aibă la dispoziție toată cantitatea necesară pentru a crește și a se dezvolta.

Există mai multe tipuri de îngrășăminte, care se administrează în funcție de specificul culturilor, de tipul de sol și de nevoile plantelor la un anumit moment.

Produse pentru protecția plantelor

În această categorie intră trei tipuri principale de produse, care au rolul de a proteja plantele împotriva buruienilor, a bolilor și a dăunătorilor. Mai exact, este vorba de erbicide, fungicide și insecticide, care acționează atât în mod preventiv cât și combativ.

Se aplică sub formă de soluții, în cadrul unor tratamente specifice, administrate în anumite perioade. În acest mod, se previne apariția buruienilor, a agenților patogeni care provoacă bolile, plantelor precum și a insectelor care pot produce pagube însemnate. Produsele de protecție a plantelor pot fi eficiente și în cazul în care astfel de atacuri au apărut, cu condiția de a fi administrate în fazele incipiente, și nu după ce a fost distrusă deja mare parte din cultură.

Platformă digitală pentru managementul integrat al fermei

Tehnologia de vârf își găsește aplicabilitate și în domeniul agricol, iar dacă nu ții pasul cu progresele făcute, scad șansele de a avea o afacere de succes.

Una dintre soluțiile folosite de tot mai mulți fermieri este platforma digitală pentru managementul fermei, care îți ușurează considerabil munca și te ajută să economisești timp. Spre exemplu, poți monitoriza starea culturilor fără să te mai deplasezi în teren – cu ajutorul imaginilor din satelit – poți ține evidența documentelor sau poți primi din timp alerte referitoare la anumite riscuri care amenință culturile.

Lista rămâne deschisă, însă dacă dorești să ai succes cu  o afacere în agricultură, acestea sunt primele dotări de care ai nevoie.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton