Homepage  / Vedete străine

De ce arma folosită de Alec Baldwin a fost încărcată cu muniție reală de către membrii echipei de filmare

De ce arma folosită de Alec Baldwin a fost încărcată cu muniție reală de către membrii echipei de filmare

de Roxana Mirea,

Arma pe care Alec Baldwin a folosit-o pe platourile de filmare ale filmului „Rust” fusese folosită cu câteva ore înainte de tragedie de către membrii echipei pentru un tir în cutii de bere, a declarat o sursă care cunoaște platoul. În plus, un alt actor a dezvăluit că de multe ori a simțit că îi este pusă viața în pericol în timpul filmărilor.

Arma care i s-a dat lui Alec Baldwin mai fusese folosită înaite

Sursa, care a preferat să își păstreze anonimatul, a declarat pentru The Wrap că mai mulți membri ai echipei de pe platoul de filmare din Santa Fe au folosit câteva pistoale de recuzită în dimineața zilei în care a avut loc incidentul în urma căruia directoarea de imagine Halyna Hutchins a murit, iar regizorul Joel Souza a fost rănit. Aceștia au folosit pistoalele pentru a trage cu muniție reală în cutii de bere pentru a se distra și a face ca timpul să treacă mai repede.

Această practică neautorizată a ajut loc joia trecută, cu doar câteva ore înainte ca Alec Baldwin să descarce din nou una dintre arme, de data aceasta în timp ce filma o scenă.

Totuși, înainte ca tragedia să aibă loc, asistentul de regie David Halls a spus echipei că revolverul înmânat lui Alec Baldwin este un „pistol rece”, termen folosit pentru a indica faptul că un pistol de recuzită este sigur de manevrat și că nu este încărcat cu muniție reală.

Arma a fost una dintre cele trei pistoale de recuzită pe care armurierul Hanna Gutierrez Reed, în vârstă de 24 de ani, le așezase în afara paltoului de filmare, într-un cărucior.

Potrivit mandatului de percheziție executat de biroul șerifului din județul Santa Fe săptămâna trecută, Gutierrez Reed a fost ultima persoană care a mânuit pistolul, lăsând arma împreună cu celelalte două revolvere nesupravegheate în cărucior.

În acest context, sursa menționată la început a declarat că un grup de persoane care făceau parte din echipa de filmare au luat armele fără știrea regizorului sau producătorului și au uitat să descarce arma după ce au folosit-o.

Cazul Alec Baldwin. Locul tragediei

Ian A. Hudson a simțit că îi este pusă viața în pericol când filma

Reprezentanți oficiali ai filmului „Rust” au declarat că siguranța actorilor și membrilor producției este cea mai importantă pentru ei.

Deși nu am fost anunțați de vreo plângere oficială privind siguranța armelor sau a recuzitei pe platoul de filmare, vom efectua o revizuire internă a procedurilor noastre în timp ce producția este oprită. Vom continua să cooperăm cu autoritățile din Santa Fe în ancheta lor și să oferim servicii de terapie actorilor și echipajului în această perioadă tragică”.

Totuși, un actor de pe platourile de filmare a declarat pentru TMZ că, de multe ori, în timpul filmărilor, a simțit că viața îi este pusă viața în pericol. Actorul Ian A. Hudson a declarat că era îngrozit atunci când filma o scenă în care personajul său era împușcat de alți actori care foloseau aproape o duzină de arme, toate reale.

Apoi, Ian A. Hudson a remarcat că și alți actori își verificau armele și de două ori înainte de să le folosească, indiferent că li se dăduse acordul armurierului sau personalului producției.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton