Homepage  / Vedete româneşti

De ce Florin Dumitrescu a refuzat să lucreze într-un hotel. Ce a spus despre salariul pe care îl primea la un restaurant

De ce Florin Dumitrescu a refuzat să lucreze într-un hotel. Ce a spus despre salariul pe care îl primea la un restaurant
7

de Roxana Mirea,

Chefii Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu au fost invitați în podcastul lui Horia Brenciu, unde toți patru au sărbătorit faptul că au împlinit 10 ani de când se cunosc. Cu această ocazie, Florin Dumitrescu a povestit și de ce a refuzat mereu să lucreze într-un hotel.

Cel mai important sfat primit de Florin Dumitrescu

Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, jurații de la „Chefi la cuțite”, au fost invitați în podcastul „Lucruri simple”, găzduit de Horia Brenciu. Cei patru au sărbătorit faptul că se cunosc de 10 ani, iar întâlnirea lor a fost plină de râsete și voie bună, dar și de povești și mărturisiri interesante.

Florin Dumitrescu a dezvăluit care a fost cel mai important sfat pe care l-a primit vreodată la începutul carierei de bucătar.

La 14 ani, am primit cel mai bun și cel mai important sfat de la primul meu chef bucătar, care mi-a zis așa: „ești tânăr, ești mic. Nu pierde vremea prin cârciumi. Înveți meniul, ai plecat, că ești burete și absorbi.” Eu am peste 30 de cârciumi în București și toate până în 2008. Acest sfat a fost pentru mine foarte important. Da, am învățat meniul, am plecat. În felul acesta, învățai foarte mult. Reușeai să înveți să faci același fel de mâncare… În perioada respectivă, oricum restaurantele aveau cam același meniu, dar învățai stiluri diferite de gătit, ceea ce pe mine m-a ajutat mult”, a mărturisit Florin Dumitrescu.

Florin-Dumitrescu-castigator-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

De ce a refuzat Florin Dumitrescu să lucreze într-un hotel

Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu au lucrat și în hoteluri, de-a lungul timpului. Spre deosebire de colegii și prietenii lui, Florin Dumitrescu s-a ferit să lucreze în hotel din cauza salariilor mici. Juratul de la „Chefi la cuțite” spune că salariul pe care îl primea într-un restaurant era mult mai mare.

Mie nu mi-a plăcut hotelul. Mie mi-a plăcut foarte mult restaurantul. Știi de ce nu mi-a plăcut mie la hotel? În 2006, am avut CV-urile depuse la Howard Johnson și la Hilton și îmi dădeau salariu pe lună 25% față de cât făceam într-un restaurant, eu fiind bucătar de linie. Aveau salariile foarte mici și am zis `bă, nu pot`”, a povestit Florin Dumitrescu.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton