Homepage  / Vedete străine

De ce își riscă viața Tom Cruise pentru a face cascadoriile din noul „Top Gun”. Actorul a primit un Palme d’Or onorific la Cannes

De ce își riscă viața Tom Cruise pentru a face cascadoriile din noul „Top Gun”. Actorul a primit un Palme d’Or onorific la Cannes
11

de Roxana Mirea,

Tom Cruise a transmis un mesaj pentru toți fanii lui care se întreabă de ce își riscă viața pentru a-și face propriile cascadorii în „Top Gun: Maverick”. De asemenea, celebrul actor a făcut aluzie la faptul că nutrește o fascinație pentru ceea ce este riscant încă de când era copil.

Tom Cruise a primit un Palme d’Or onorific la Cannes 2022

Tom Cruise a primit un Palme d’Or onorific și a vorbit despre pasiunea sa pentru cinematografie în cadrul primei sale vizite din ultimii 30 de ani la Festivalul de Film de la Cannes, miercuri, cu ocazia lansării filmului „Top Gun: Maverick”.

Tom Cruise are un mesaj pentru cei care se întreabă de ce își riscă viața pentru a face propriile cascadorii în „Top Gun: Maverick”.

Nimeni nu l-a întrebat pe Gene Kelly: „De ce dansezi?”„, a spus el marți, în timpul unui masterclass la Festivalul de la Cannes, potrivit Variety.

Tom Cruise a făcut, de asemenea, aluzie la o fascinație aparent îndelungată pentru ceea ce e riscant atunci când a spus mulțimii că ar fi sărit de pe acoperișul casei sale din copilărie folosind un cearșaf de pat ca parașută, scrie nypost.com.

„Întotdeauna am crezut că pot face ceva și am vrut să împing forma de artă. M-am gândit: „Cum pot cufunda un public într-un film cu acest tip de acțiune? Și cum pot să-i distrez? Ce pot sa fac?‘”

Cannes Top Gun Maverick Premiere JRIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Tom Cruise a spus că nu este un star de streaming

Actorul în vârstă de 59 de ani a reamintit mulțimii că este un star de film, nu un star de streaming. Actorul nominalizat la Oscar a spus că opțiunea de a lansa „Top Gun: Maverick” pe Paramount+ în timpul pandemiei de coronavirus „nu se va întâmpla niciodată”.

Eu fac filme pentru marele ecran. Cinematograful este dragostea mea, pasiunea mea. Întotdeauna mă duc la filme atunci când acestea ies pe ecrane. Îmi pun șapca pe cap și mă așez în public alături de toată lumea”, a spus Tom Cruise.

„Merg la cinema și acei oameni de acolo care servesc floricelele de porumb, care fac aceste cinematografe… I-am sunat pe cei de la Paramount și am spus: „Vă rog, știu prin ce treceți. Să știți că facem „Mission: Impossible”, „Top Gun” va apărea”, a continuat Cruise într-un videoclip postat pe Twitter.

Când fac un film, încerc să folosesc toată priceperea și tot ceea ce știu și toată priceperea tuturor oamenilor cu care lucrez, frumusețea cinematografiei”, a adăugat el. „Adică, este o experiență incredibilă, pentru că înveți atât de multe despre umanitate, despre oameni, despre muncă, despre artă.”

Paramount a anunțat decizia de a amâna „Maverick” și al șaptelea „Mission: Imposibil” din septembrie anul trecut, din cauza creșterii variantei Delta a COVID-19, potrivit Deadline. Compania de film a declarat că întârzierea va ajuta la maximizarea numărului de încasări.

„Top Gun: Maverick” ajunge în cinematografe pe 27 mai. „Mission: Imposibil 7″ are premiera pe 14 iulie 2023.

Cascadorii nemaivăzute în „Top Gun: Maverick”

În noul film, după mai mult de treizeci de ani de zbor ca aviator de top al Marinei, Pete „Maverick” Mitchell (Tom Cruise) refuză o avansare în grad care l-ar obliga să-și îndeplinească obligațiile la sol. El rămâne pilot de testare și preia un nou lot de cadeți, cărora vrea să le transmită nu doar cunoștințele, ci și îndrăzneala lui proverbială.

Curiozitatea fanilor a sporit suplimentar după ce Tom Cruise le-a spus, în timpul filmărilor, celor de la Paramount:

„Nu vă închipuiți cât de dificil va fi acest film. Nimeni n-a mai făcut așa ceva vreodată, nu s-au mai filmat secvențe aeriene în acest mod. Și, ca să fiu sincer, nici nu știu dacă se vor mai filma”. Actorul a jucat în noua peliculă punând condiția ca el să supervizeze toate cascadoriile și a refuzat total realizarea scenelor respective cu ajutorul ecranului verde sau al efectelor generate pe computer. 

Tom Cruise, care este și un pilot experimentat, a insistat ca și colegii de distribuție să facă antrenamente serioase și să ia orele de zbor necesare pentru a-și face singuri cascadoriile.

Vorbind despre cascadorii, producătorul celor două filme, Jerry Bruckheimer, a povestit că la filmul din 1986 actorii fuseseră, toți, plasați în carlinga avioanelor F-14 și că rezultatul a fost că nu s-a putut folosi niciun cadru cu ei, cu excepția câtorva cu Tom Cruise, fiindcă toți au început să vomite.

„Era de-a dreptul isteric să vezi cum li se roteau ochii în cap, așa că a trebuit să folosim suspensii cardanice (sisteme care permit unui obiect suspendat să-și păstreze poziția orizontală – n.r.) ca să-i putem filma. În filmul nou, Tom s-a asigurat însă că toți actorii pot călca în noile avioane F-18 fără efecte colaterale”.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton