Homepage  / Cinema

De ce nu a avut succes filmul „The Last Duel”. Ridley Scott știe cine e de vină! „Nu vor să ştie sau să afle nimic”

De ce nu a avut succes filmul „The Last Duel”. Ridley Scott știe cine e de vină! „Nu vor să ştie sau să afle nimic”

de Andra Stana,

Eșecul la box-office al filmului său „The Last Duel”/„Ultimul duel” a fost cauzat de apatia publicului tânăr. Este explicația oferită de Ridley Scott. Cineastul britanic a explicat că aşa numiţii “mileniali” “nu vor să ştie sau să afle nimic, decât dacă li se spune prin telefon”.

Regizorul peliculelor „Blade Runner” și „Gladiator” a afirmat că este mulţumit de campania de promovare realizată de studioul Disney. Cu toate acestea, filmul său, care a avut un buget de peste 100 de milioane de dolari, nu a reuşit să obţină decât încasări de 27 de milioane în întreaga lume de la lansarea în cinematografe în octombrie, scrie stirileprotv.ro.

Pelicula a obţinut critici bune la Festivalul de film de la Veneţia. Filmul îi are ca protagonişti pe Matt Damon, Adam Driver, Ben Affleck şi Jodie Comer. Cu toate acestea, este unul dintre cele mai răsunătoare eşecuri comerciale ale lui 2021. În acest an, cinematografia a suferit și din cauza pandemiei.

Riddley Scott nu dă vina pe pandemie, ci pe… publicul tânăr

Într-un interviu acordat lui Marc Maron în cadrul podcast-uli WTF, Ridley Scott a pus această absenţă a publicului din sălile de cinema, nu pe situaţia sanitară şi nici pe seama unei campanii deficitare de promovare a filmului, mai scrie sursa citată.

“Cred că totul se reduce la… Publicul pe care îl avem azi este cel care a crescut cu blestematele de telefoane mobile. Sunt milenialii care nu vor să ştie sau să afle nimic, decât dacă li se spune la telefon”, a explicat veteranul regizor în vârstă de 83 de ani.

“Este o categorie amplă, însă cred că este acelaşi lucru cu care ne confruntăm în prezent cu Facebook. Este o direcţie greşită. Este un lucru care se întâmplă când i se acordă un exces de încredere acestei ultime generaţii”, a adăugat Ridley Scott.

Cineastul a mărturisit referitor la noul său film, “despre care toţi au spus că are un scenariu spectaculos”, că nu poţi trage mereu biletul câştigător.

Matt Damon și Ben Affleck, apariție impresionantă în „The Last Duel”

Bazat pe un scenariu semnat de Nicole Holofcener, Ben Affleck și Matt Damon, filmul e inspirat din fapte reale. Este o poveste captivantă despre trădare și răzbunare, a cărei acțiune are loc în Franța secolului al XIV-lea.

Noua producție istorică cu șanse să fie nominalizată la Premiile Oscar este o dramă captivantă a cărei acțiune e plasată în mijlocul Războiului de 100 de ani.

Bazat pe evenimente reale, filmul analizează ipotezele cunoscute despre ultimul duel consimțit din Franța între Jean de Carrouges și Jacques Le Gris, doi prieteni care devin aprigi rivali.

Carrouges e un cavaler respectat, reputat pentru curajul și priceperea pe câmpul de luptă. Le Gris este un nobil normand, faimos pentru inteligența și elocvența sa. Soția lui Carrouges, Marguerite, acuză că a fost agresată de Le Gris, acuzație pe acesta o neagă; ea insistă să facă publice detalii despre presupusa agresiune, ceea ce este un văzut ca un act extrem de curaj și, totodată, de sfidare, care îi pune viața în pericol. Așa se ajunge la duel, o soluție crudă care le pune tuturor viața în mâinile Domnului.

Sursa foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton