Homepage  / Vedete străine

De ce „Pinocchio”, creat de Guillermo del Toro, nu este un film pentru copii. Ce a declarat celebrul regizor

De ce „Pinocchio”, creat de Guillermo del Toro, nu este un film pentru copii. Ce a declarat celebrul regizor

de Roxana Mirea,

Guillermo del Toro a lansat anul acesta o adaptare a poveștii iconicei păpuși devenite băiat adevărat, „Pinocchio”. Celebrul regizor a dezvăluit că varianta lui a poveștii lui Pinocchio nu este un film pentru copii.

Guillermo del Toro spune că „Pinocchio” nu este un film pentru copii

Guillermo del Toro nu vrea ca părinții să creadă că versiunea lui a poveștii lui „Pinocchio” este un film pentru copii.

„Oamenii ne întreabă dacă este pentru copii [și] noi le spunem: „Nu este făcut pentru copii, dar copiii se pot uita la el dacă părinții lor îi lasă„. Este un film care îi va face pe copii să își pună întrebări”, a declarat regizorul premiat cu Oscar, pentru Page Six.

Guillermo Del Toro, în vârstă de 58 de ani, și-a dorit dintotdeauna să dea propria sa turnură acestei povești clasice, care a fost adaptată de multe ori – cel mai cunoscut film fiind cel al lui Walt Disney în 1940. Povestea lui Pinocchio a fost scrisă de Carlo Collodi și publicată în 1883.

Guillermo del Toro, despre temele abordate în „Pinocchio”

Regizorul a explicat că versiunea sa a băiatului-marionetă – căruia îi crește nasul atunci când minte și care și-a dorit dintotdeauna să fie un băiat adevărat – nu este nici la fel de întunecată ca originalul, nici la fel de sacadată ca adaptarea Disney.

„Important pentru mine este că poate sta, din punct de vedere tematic, alături de „Labirintul lui Pan” sau „The Devil’s Backbone”, asta a fost ideea”, a explicat el. „Ne-a luat atât de mult timp să îl facem, printre altele, pentru că am vrut să fie relevant din punct de vedere tematic”.

Del Toro a mai spus că temele pe care a vrut să le exploreze au fost supunerea, integritatea și fidelitatea față de sine, motiv pentru care a plasat filmul în Italia fascistă a lui Mussolini. „Pentru mine, supunerea este atunci când ți se spune să urmezi ceva, fie la nivel religios, fie la nivel social, pe care nu îl înțelegi, ceea ce este o mare greșeală. Nesupunerea cu conștiință este întotdeauna începutul gândirii, al sufletului și al sinelui”, a împărtășit el.

Când eram catolic practicant, nu nepracticant, cum sunt acum, mă gândeam unde se află sufletul uman – se află în libertatea de a alege. Alegerea este aceea de a fi om”, a adăugat Del Toro.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton