De ce sunt importante în SEO link-urile interne? Vei afla citind în continuare
Link-urile interne sunt linkuri care indică domensiul pe care se află. Astfel, un link intern te trimite către o altă pagină a aceluiași site. Din perspectiva SEO, acestea au un rol diferit comparativ cu link-urile externe. Link-urile interne nu transferă o nouă autoritate paginii pe care fac trimitere, însă, în funcție de modul în care sunt construite, aceste pot avea impact asupra modului în care site-ul este indexat și asupra poziției pe care o are în Google.
Beneficiile SEO a linkurilor interne
Legătura dintre pagini
Linkurile interne îi vine în ajutor lui Google cu înțelegerea structurii site-ului tău, însă pot oferi și autoritate unei pagini noi. Spre exemplu, îți poți dezvolta o strategie SEO a linkurilor interne prin care să stabilești o ierarhie între homepage, categorii, subcategorii și produse.
Link-uri în articole
Atunci când un utilizator citește un articol de blog pe care îl apreciază și descoperă în acesta un link, șansele să-l acceseze cresc considerabil. Astfel, aceste link-uri interne îndemână vizitatorii să rămână pe site pentru o perioadă mai mare de timp, ceea ce se traduce prin oportunități mai mari de vânzări și de expunere a brandului.
Navigare ușoară pe site
Link-urile interne îi ajută pe vizitatorii site-ului tă să navigheze mult mai ușor de la o pagină la alta. Totul depinde de o strategie SEO bună, de identificarea conținutului interesat și de găsirea unei modalități care să permită oamenilor să acceseze mult mai ușor site-ul.
Reguli de bună practică
Pentru a construi linkuri interne care să-ți aduci și beneficii SEO iată ce trebuie să faci:
- Stabilește-ți obiectivele SEO – identifică paginile pentru care îți dorești să obții poziții cât mai bune în Google și adaugă link-uri pe paginile cu cea mai mare autoritate care să facă trimitere către paginile pe care le targetezi.
- Evită utilizarea multor cuvinte cheie – în SEO, această practică este cunoscută sub denumirea de ”keyword stuffing”, iar dacă folosești exact aceleași cuvinte cheie sau expresii de fiecare data cand adaugi un link intern, este posibil sa primesti o penalizare din partea lui Google, lucru care îți va afecta pozițiile în paginile cu rezultate ale motorului de căutare.
- Poziționarea linkurilor – de-a lungul timpului s-a constat că linkurilor poziționate în prima parte a paginii tind să valoreze mai mult decât cele așezate la final, precum și că linkurile din antent sunt mai valoroase decât cele din subsol.
Linkurile interne sunt foarte valoroase atât pentru SEO, cât și pentru site-ul în sine. Acordă o deosebită atenție modului în care linkurile tale fac legătura între diferite pagini ale site-ului, iar dacă nu te descurci foarte bine apelează la o agentie SEO.
Susa foto: pixabay.com