Homepage  / Știri

De ce vrea Wyclef Jean să fie preşedinte

De ce vrea Wyclef Jean să fie preşedinte

de Redactia Tvmania

Având în vedere că lui Arnold Schwarzenegger i-a ieşit, de ce nu i-ar ieşi şi lui Jean, scriu cei de la “People”.

“Suferinţa haitienilor, tinerii din Haiti – care reprezintă mai bine de jumătate din populaţie – nu pot să mai suporte încă cinci ani de corupţie aşa cum au făcut-o în ultimii 200 de ani. De asta candidez,” a declarat artistul cu privire la motivele care l-au împins să candideze.

Jean, acum în vârstă de 37 de ani, care este căsătorit cu Marie Claudinette şi are o fetiţă în vârstă de 5 ani, s-a mutat în Statele Unite când avea doar nouă ani. A devenit celebru cu trupa Fugees înainte de a se lansa într-o carieră solo când a fondat şi o organizaţie caritabilă “Yéele Haiti”.

Artistul premiat cu Grammy spune că a luat decizia de candida la preşedinţia statului Haitian după cutremurul din 12 ianuarie care a devastat întreaga naţiune şi care s-a soldat cu 200.000 morţi şi a lăsat milioane de oameni fprp locuinţă.

“Planul meu are patru stâlpi de susţinere: educaţie, locuri de muncă, securitate şi cum ne recuperăm agricultura,” a adăugat acesta.

Wyclef se aşteaptă ca mulţă să îi pună la îndoială candidature şi ştie că probabil vor exista oameni care vor încerca să scoată la iveală neclarităţi şi nereguli referitoare la organizaţia sa sau îi vor critica lipsa de experienţă într-ale politicii.

Deşi cariera sa a trecut pe plan secund, în luna decembrie a acestui an va ieşi pe piaţă ultimul album al artistului “Haitian Experience”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton