Homepage  / Televiziune

De la stadioane și rochii de mireasă la Anne Boleyn: ce documentare vă recomandăm în perioada aceasta

De la stadioane și rochii de mireasă la Anne Boleyn: ce documentare vă recomandăm în perioada aceasta

de Redactia Tvmania

Cu Euro 2020 în plină desfășurare, simțim totuși nevoia să vă spunem că nu e doar fotbal la televizor, deși prima noastră recomandare de azi pentru microbiști am făcut-o (vezi mai jos „Megastadion: Turul Europei”). Dacă însă doriți să vedeți alt gen de documentare, vă invităm să citiți mai departe.

 

Megastadion: Turul Europei

Într-o perioadă în care se desfășoară, cu o întârziere de un an, Euro 2020, urmăriți două episoade ale seriei despre stadioanele Europei. Primul episod pune față în față Wembley din Londra și Allianz Arena din München, al doilea episod, de la 18.00, analizează stadioanele Aviva din Dublin și Hampden Park din Glasgow.

Datorită ingeniozității creative a firmelor de arhitectură Populous și Scott Tallon Walker, vechiul stadion din Dublin, Irlanda, a fost înlocuit cu o locație capabilă să primească de două ori mai mulți spectatori. De partea cealaltă, construit în urmă cu peste 115 ani, legendarul stadion din Hampden Park din Glasgow, Scoția, este precursorul multor inovații și deținător de recorduri numeroase.
Vineri, 18 iunie, Nat Geo, 17.00

 

PREMIERĂ, Comori restaurate

 

Acesta este sezonul 2 al reality-show-ului. Drew Pritchard, specialist în vechi decorațiuni interioare și maestru în salvat obiecte din epoci de odinioară, face echipă cu mai mulți comercianți care îi aduc o mulțime de piese formidabile, pentru a fi recuperate și refăcute de artizani și artiști iscusiți. În fiecare episod facem cunoștință cu trei obiecte unice, cu totul neobișnuite, care trebuie refăcute, și urmărim victoriile, înfrângerile, dificultățile și momentele de triumf trăite de specialiștii care apelează la tot felul de metode – de la cele tradiționale la cele de-a dreptul radicale – ca să repare, să refacă și să sporească valoarea pieselor care le-au fost încredințate de comercianți.

În acest sezon, Drew trebuie să repare un scaun gotic, folosit de dentiștii din epoca victoriană, dar nu cumva un element lipsă va face obiectul irecuperabil și numai bun de aruncat la gunoi? Un cocostârc împăiat din secolul 19 îi face probleme taxidermistului de serviciu, iar un proiect de bricolaj absolut îngrozitor aproape a distrus o sofa din epoca edwardiană. Iată doar câteva dintre piesele la care au de lucru specialiștii noștri, care ne împărtășesc secrete din domeniu și ne dezvăluie ce e de făcut pentru a transforma moșteniri ponosite în frumuseți pe care oricine și-ar dori să le ia acasă.
Sâmbătă, 19 iunie, Discovery, 19.00

 

Rochii de mireasă în stil mare

 

Cel mai exclusivist butic din Marea Britanie pentru rochii de mireasă cu măsuri mari își deschide porțile ca să primească și alte mirese voluptuoase, pornite în căutarea rochiei mult visate. Aici, cele două prietene foarte bune, Jo Cooke și Alison Law, schimbă complet experiența cumpărării unei rochii pentru viitoare mirese cu forme mai pline, transformând stresul provocat adesea de un asemenea proiect într-o întâlnire încurajatoare și relaxantă.

În acest sezon 4 urmărim noi mirese, noi emoții și, desigur, noi transformări uimitoare. De la cea mai atipică mireasă care a intrat vreodată în acest magazin până la una complet lipsită de încredere în sine, după ani de zile în care a fost hărțuită și agresată, aflăm povestea emoționantă a fiecărei cliente și a fiecărei ședințe de probă. Ca întotdeauna, folosindu-și empatia și flerul pentru modă, Jo și Alison le ajută până și pe cele mai nesigure și mai stresate mirese să arate și să se simtă ca niște prințese adevărate.
Duminică, 20 iunie, TLC, 22.00

 

 

PREMIERĂ, Anne Boleyn: Arestarea, judecata, execuția

În această serie în trei părți, istoricul Tracy Borman examinează ultimele zile ale lui Anne Boleyn: ziua când a fost arestată, ziua când a fost judecată și ziua când a fost executată. Tracy urmărește de la o oră la alta evenimentele fiecărei zile, studiind dovezile ca să scoată la lumină adevărul. Chiar a fost Anna o soție adulterină? Sau doar una dată deoparte de un rege vlăguit și disperat să-și asigure un fiu moștenitor?

Oare principalul sfetnic al regelui, Thomas Cromwell, a inventat acuzații incredibile sau chiar s-a bazat pe mărturii de încredere? Tracy prezintă cele mai noi teorii asupra poveștii lui Anne Boleyn și vizitează locuri esențiale pentru acele evenimente, de la Palatul Greenwich până la Turnul Londrei și Westminster Hall. Bazându-se pe documente și obiecte originale, Tracy reexaminează istoria deja acceptată și descoperă adevărul despre ultimele zile ale celebrei regine.
Duminică, 20 iunie, Viasat History, 19.05

 

PREMIERĂ, Salvatori în Alaska

Seria „Salvatori în Alaska” revine cu un nou sezon plin de emoție, în care eroii din Alaska salvează, reabilitează, cercetează și eliberează animalele sălbatice în ultima frontieră a Americii. Fie că se pregătește mult-așteptata naștere a unui leu de mare, reabilitarea puilor de bufniță sau creșterea puilor de ren orfani, aventurile nu se opresc niciodată!
Miercuri, 23 iunie, Nat Geo Wild, 19.00

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton