Homepage  / Știri / Televiziune

De luni, 29 aprilie, Digi World începe difuzarea celui de-al patrulea sezon al emisiunii „Lunea la muzeu”

De luni, 29 aprilie, Digi World începe difuzarea celui de-al patrulea sezon al emisiunii „Lunea la muzeu”
3

de Redactia Tvmania

Cele mai multe muzee sunt închise pentru public lunea. Nu și pentru echipa Digi World care aduce de luni, 29 aprilie, de la ora 16.30, sezonul 4 din „Lunea la muzeu”, o „pastilă” care dezvăluie secretele și bogăția muzeelor bucureștene, cu ajutorul muzeografilor și directorilor lor.

Lunea la Muzeu16 BABAIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 3

Incursiunea în spatele ușilor închise începe de la o piesă de muzeu esențială, continuă cu întreaga colecție, cu individualitățile din jurul său și cu clădirea care o adăpostește. Emisiunea își propune să însuflețească colecțiile și să dea relief și „voce” obiectelor pe lângă care trecem, deseori, indiferenți.

Seria a patra a producției DigiWorld vizitează două dintre cele mai valoroase muzee bucureștene: Muzeul Național de Artă al României și Muzeul Colecțiilor de Artă. Tot în seria a patra, vom lua o pauză de la colecțiile permanente ca să vizităm expoziția temporară „Metamorfoze. Camee, geme și bijuterii din colecția MNAR” ce expune o adevărată comoară: peste 100 de inele, dar și sigilii, cercei, brățări decorate cu geme-intalii, camee și pietre prețioase din diferite epoci istorice, piese care nu au mai fost expuse până acum. Iar spațiul unde a fost organizată expoziția este și el unic, rareori deschis publicului: Sala Oglinzilor, în trecut Piscina Regală a Palatului.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton