“Știu că vopselele pe care le găsim în magazine conțin foarte multe substanțe nocive, așa că prefer să folosesc vopseaua „naturală”. De când eram mică, bunica folosea foile de ceapă, sfecla roșie și frunzele de spanac pentru a colora ouăle și am învățat de la ea tehnica.
Am descoperit, însă, în urmă cu vreo doi ani, o rețetă și mai interesantă de vopsit ouă: cu vin roșu. E adevărat, ouăle trebuie lăsate peste noapte în vin ca să capete o culoare rozalie, iar vinul trebuie să fie de foarte bună calitate, însă în final rezultatul este deosebit! Pentru ca decorul să fie și mai și, înainte de a le pune la colorat, pe ouă aplic frunze de pătrunjel sau petale de flori, pe care ulterior le pun într-un ciorap și abia apoi le bag în vin”, spune Livia.
Pe Livia Graur o puteți urmări prezentând rubrica Meteo în cadrul jurnalului Focus de la ora 18.00, la Prima TV.