Modifica setarile cookie
Homepage  / Știri / Televiziune

De Ziua Pământului 2021, National Geographic anunță premiera programului Perpetual Planet: Eroii Oceanelor

de Redactia Tvmania

National Geographic anunță premiera programului Perpetual Planet: Eroii Oceanelor, joi, 22 aprilie, de la 22:00, în cadrul căreia este expusă povestea legendarei oceanografe, Sylvia Earle, care luptă pentru a proteja oceanele împreună cu un grup de oameni de știința la fel de pasionați.

Salvarea oceanului este o luptă pe mai multe fronturi și comunitatea puternică de oameni de știință demonstrează că orice este posibil, dacă există pasiune și devotament. Iată câteva puncte principale din acest documentar:

· Aflată la marea Barieră de Corali, Dr. Emma Camp dezvăluie cum o pepinieră de corali și coralii care trăiesc în condiții extreme oferă speranță recifurilor vulnerabile din întreaga lume.

· În Antarctica, profesorul Michel André instalează o nouă tehnologie inovativă pentru a asculta în timp real zgomotul oceanului, ajutând astfel la protejarea acestuia în fată poluării fonice.

· În Peru, Dr. Kerstin Forsberg valorifică forța educației pentru a salva Manta Rays, în timp ce în Australia de Vest, Dr. Brad Norman folosește urmărirea electronică pentru a proteja rechinii-balenă.

· În adâncurile fiordurilor Patagoniei, Dr. Vreni Häussermann a lucrat fără încetare pentru a afla cât mai multe lucruri despre speciile ascunse înainte ca acestea să dispară, folosind mini-submersibile pentru a ajunge în adâncimi la care nu s-a mai ajuns niciodată.

· Noile tehnologii sunt esențiale în acest domeniu, iar în Polinezia Franceză, inginerul Ghislain Bardout a dezvoltat un nou habitat subacvatic remarcabil, care permite oamenilor de știință să rămână sub apă timp de câteva zile la rând, oferind astfel comunității științifice un nou instrument important, ce le permite să înțeleagă și să protejeze oceanul.

 

Despre Ziua Pământului 2021

Ziua Pământului este sărbătorită, în fiecare an, la 22 aprilie. Earth Day a fost instituită în Statele Unite ale Americii într-o perioadă în care a început să se vorbească din ce în ce mai des despre mediul înconjurător și a fost declarată sărbătoare oficială de către Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), în 2009.

Ziua Pământului a fost proclamată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice faţă de mediu, un subiect ignorat. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 de milioane de cetăţeni americani, mare parte dintre ei tineri şi foarte tineri, relatează Mediafax.

După două decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de persoane din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei.

În anul 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ şi expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde.

Ziua Pământului a avut un rol important în popularizarea problemelor de mediu. De altfel, a fost înfiinţată şi o organizaţie – Earth Day Organization, care are în prezent filiale în peste 192 de ţări.

În prezent, aproximativ un miliard de oameni din toată lumea sărbătoresc Ziua Pământului pe 22 aprilie, numeroase comunităţi organizând chiar o săptămână întreagă de manifestări dedicate mediului înconjurător.

Urmărește-ne pe Google News
 
 

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te