Homepage  / Cinema

Decizia de ultim moment luată de Warner Bros. Ce se întâmplă cu cele mai așteptate premiere ale anului

Decizia de ultim moment luată de Warner Bros. Ce se întâmplă cu cele mai așteptate premiere ale anului

de Andreea Hentea,

Câteva dintre cele mai așteptate premiere ale acestui an, printre care „Wonka”, „The Flash”, „Shazam! Fury of the Gods” și „Aquaman 2”, au fost reprogramate de studiourile Warner Bros. Motivele sunt multiple, de la timpul necesar realizării efectelor vizuale la amânări cauzate de pandemie sau la dorința de evitare a aglomerării filmelor în viitorul apropiat, scrie deadline.com.

Warner Bros schimbă datele lansărilor unor titluri așteptate, ca „The Flash” sau „Aquaman 2”

Motivul pentru care o mulțime de filme pline de efecte vizuale spectaculoase vor avea premiera abia anul viitor este blocajul cu care se confruntă multe companii care realizează efectele speciale în post-producție. Fenomenul a apărut o dată cu creșterea numărului de producții de acest gen în timpul pandemiei de Covid-19. Cum numai „The Flash” are peste 2.500 de secvențe realizate cu ajutorul tehnologiei VFX, este limpede că finalizarea filmelor este imposibilă într-un timp foarte scurt.

Pe lângă aceste considerente, studiourile Warner au astfel posibilitatea să programeze premierele din 2023 într-un mod mult mai eficient, evitând aglomerarea premierelor în cursul anului 2022, preconizată încă din timpul pandemiei. Recenta premieră a filmului „The Batman, care a încasat deja 301 milioane de dolari de la premiera internațională din 2 martie, beneficiază, de exemplu, de un interval de 45 de zile în care rulează în cinematografe.

Pe de altă parte, există și devansări în programul premierelor. Noul „Shazam! Fury of the Gods”, de exemplu, cu Zachary Levi, Helen Mirren, Lucy Liu și Adam Brody, este gata, așa că va avea premiera pe 16 decembrie 2022 în loc de 2 iunie 2023, cum se stabilise inițial.

Aceasta ar însemna o concurență importantă pentru „Avatar 2”, de exemplu, realizat de studiourile Disney și 20-th Century, care nu a anunțat încă nicio reprogramare față de perioada Crăciunului 2022, în care este stabilită premiera.

Fanii trebuie să-și dozeze răbdarea

Un alt film adus în discuție este „Wonka”, cu Timothee Chalamet, Olivia Colman, Sally Hawkins și Rowan Atkinson, a cărui tematică referitoare la Crăciun plasează premiera sa în preajma Crăciunului, pe 15 decembrie 2023.

Printre alte reprogramări, amânate și din cauza întârzierilor de tot felul legate de pandemia de Covid-19, studiourile Warner Bros. au stabilit că: premiera animației „DC League of Super-Pets”, care va beneficia de vocile lui Dwayne Johnson, Kevin Hart, John Krasinski, Diego Luna și Keanu Reeves, se mută din 20 mai pe 29 iulie 2022, iar anticipatul „The Flash”, cu Ben Affleck, Michael Keaton și Ezra Miller, se va lansa nu pe 4 noiembrie 2022, cum era stabilit, ci pe 23 iunie 2023.

De asemenea, așteptatul „Aquaman 2”, cu Jason Momoa, Nicole Kidman, Amber Heard, Patrick Wilson, Pilou Asbæk și Dolph Lundgren, se mută din 16 decembrie 2022 pe 17 martie 2023, iar SF-ul „Meg 2: The Trench”, cu Jason Statham și Sienna Guillory se va lansa pe 4 august 2023.

Un alt titlu cu premiera amânată este „Black Adam”, care nu se va mai vedea din 29 iulie, ci din 21 octombrie, cum a declarat foarte recent chiar Dwayne Johnson, interpretul rolului principal.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton