Homepage  / Vedete / Vedete străine

Decizia luată Prințul Harry și Meghan Markle. Cum vor petrece ducii de Sussex primul Crăciun fără Regina Elisabeta

Decizia luată Prințul Harry și Meghan Markle. Cum vor petrece ducii de Sussex primul Crăciun fără Regina Elisabeta

de Andra Stana,

Regele Charles al III-lea și regina consoartă Camilla vor găzdui anul acesta Crăciunul regal la Sandringham. Cei doi continuă astfel tradiția îndelungată stabilită de Regina Elisabeta a II-a. O invitație la marele eveniment au primit și Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle. Iată ce hotărâre au luat cei doi, care locuiesc în prezent în Statele Unite.

Cu toate că Regele Charles și-a invitat fiul mai mic, pe Harry, la Sandringham, este puțin probabil ca prințul și familia sa să participe, scrie news.yahoo.com.

„Va fi foarte ciudat pentru familie să fie la Sandringham fără regină de Crăciun. Cu toate acestea, ultimii doi ani au fost destul de ciudați din cauza COVID, așa că în acest stadiu ei speră doar, ca toată lumea, că o mare adunare poate avea loc”, a declarat recent un apropiat al noului rege și al reginei consoarte, citat de The Royalist.

Întrebat dacă Harry va participa la întâlnirea cu familia de Crăciun, prietenul familiei regale, care a vizitat Sandringham în trecut, a spus: „Evident, fiii săi au o invitație permanentă, dar realitatea este că nimeni nu se așteaptă ca Harry și Meghan să zboare (în Marea Britanie, n.r.).”

De curând, o sursă a declarat pentru Mail on Sunday că este „puțin probabil” ca Harry și Meghan „să participe” la festivitățile de Crăciun, alături de Regele Charles. Așadar, cei doi vor rămâne, cel mai probabil, acasă, în California, alături de cei doi copii ai lor.

Ce tradiții de Crăciun va respecta de-acum Regele Charles

Un purtător de cuvânt al regelui Charles a refuzat să comenteze lista invitaților pentru Crăciun, deși o sursă de la palat a confirmat pentru The Daily Beast că tradițiile și obiceiurile stabilite de Elisabeta și predecesorii săi vor fi continuate de Charles.

Printre acestea se numără deschiderea cadourilor în Ajunul Crăciunului și nu în ziua de Crăciun, un obicei început de Prințul Albert, soțul Reginei Victoria (care a importat, de asemenea, cu ceva mai mult succes, obiceiul german de a tăia vârful bradului și de a-l aduce în casă pentru a fi împodobit).

Cu toate acestea, o parte din obiceiul de a deschide cadourile în Ajunul Crăciunului a fost acela de a permite ca ziua în sine să fie păstrată liberă pentru îndeplinirea îndatoririlor regale și religioase.

De exemplu, regina mergea adesea de două ori la biserică în ziua de Crăciun. Și, deși se servea bineînțeles mâncare și vin, prânzul era o chestiune relativ scurtă, care începea la ora 13:00 fix și se termina la 14:45, pentru a-i permite reginei să se retragă în biroul ei și să urmărească în privat discursul ei, difuzat anual de BBC la ora 15:00, ora Marii Britanii.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton