Homepage  / Seriale

Denis Villeneuve nu se oprește la lungmetraj, regizorul va face și un serial derivat din „Dune”

Denis Villeneuve nu se oprește la lungmetraj, regizorul va face și un serial derivat din „Dune”

de Redactia Tvmania

În timp ce filmează la „Dune” (2020), Denis Villeneuve s-a apucat de lucru și la „Dune: The Sisterhood”, un spin-off al lungmetrajului care va avea în centru ordinul Bene Gesserit.

Warner Bros. a anunțat că a dat undă verde pentru un serial derivat din saga SF, intitulat „Dune: The Sisterhood”. Spin-off-ul a fost comandat oficial pentru noua platformă de streaming, WarnerMedia, după cum a aflat Variety.

Va fi vorba despre un serial care vrea să completeze noul lungmetraj „Dune” și care va descrie evenimentele din seria de romane semnate de Frank Herbert din perspectiva misteriosului ordin feminin Bene Gesserit. Regizorul Denis Villeneuve, care se ocupă acum de film, va face parte și din echipa serialului: va regiza pilotul de la „Dune: The Sisterhood” și va fi și producător executiv.

„Bene Gesserit m-a fascinat dintotdeauna. A focaliza un serial pe acest ordin puternic de femei îmi pare nu numai pertinent și inspirant, dar și un cadru dinamic pentru un serial de televiziune”, a explicat Villeneuve.

Serviciul de streaming WarnerMedia nu are încă un nume și nici o dată oficială de lansare, dar este așteptat să devină activ cândva la începutul anului viitor. Noul film „Dune” are programată premiera pe 20 noiembrie 2020.

 

Seria de cărți „Dune”

Pentru cine nu a citit încă saga SF scrisă de Frank Herbert, Editura Nemira a relansat anul acesta seria de cărți (traduse de Ion Doru Brana), într-o nouă grafică. Primul volum din seria „Dune”, roman câștigător al premiilor Nebula și Hugo, își poartă cititorii într-un viitor îndepărtat, într-un imperiu interplanetar, în care casele nobiliare se luptă pentru supremație.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton