Homepage  / Vedete străine

Denzel Washington joacă în „Gladiator 2”

Denzel Washington joacă în „Gladiator 2”
7

de Andreea Hentea,

Denzel Washington este cel mai recent nume celebru care se alătură noului film al lui Ridley Scott. Actorul premiat cu două Oscaruri - pentru „Glorie” (1989) și „Zi de instrucție” (2001) – va juca în „Gladiator 2”, continuarea premiatului film „Gladiator” (2000), alături de Paul Mescal și Barry Keoghan, informează empireonline.com.

Cum îndelung pregătita continuare a filmului „Gladiator”, care a avut o lungă perioadă de gestație, a intrat în linie dreaptă pentru începerea filmărilor, experimentatul regizor Ridley Scott nu vrea să piardă timpul și alcătuiește o distribuție de zile mari.

Cu Paul Mescal (recent nominalizat la Oscar și la BAFTA pentru „Aftersun: A fost odată ca o vară”) și Barry Keoghan (nominalizat, și el, la Oscar, și recompensat cu BAFTA pentru „Spiritele din Inisherin”) deja la bord, Ridley Scott adaugă acum în echipă un alt actor de mare calibru, Denzel Washington.

Un rol de nerefuzat

Noul film marchează reîntâlnirea dintre Ridley Scott și Denzel Washington, care au lucrat împreună la „Gangster american” (2007). Denzel Washington îl interpreta acolo pe Frank Lucas, cel mai mare traficant de droguri din Harlem, vânat cu obstinație de detectivul Richie Roberts (Russell Crowe).

Nu se știe încă ce personaj va interpreta Denzel Washington în „Gladiator 2”, dar se pare că marele actor a fost convins de rolul extraordinar pe care scenaristul David Scarpa l-a creat special pentru el. O întâlnire a sa cu veteranul Ridley Scott a fost de ajuns, apoi, pentru încheierea contractului.

Ce știm deocamdată

Tot ce se știe până acum este că acțiunea din „Gladiator 2” va fi plasată la ceva ani după evenimentele din primul film, când micul Lucius (jucat în primul film de Spencer Treat Clark), nepotul împăratului Commodus, e deja un bărbat matur (interpretat de Paul Mescal). Barry Keoghan urmează să fie antagonistul poveștii, împăratul roman Geta (un personaj existent doar în plan fictiv).

Filmările la „Gladiator 2” vor începe înainte de sfârșitul lunii martie, iar filmul va ajunge pe ecrane pe 22 noiembrie 2024.

THE BOOK OF ELIIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Citește și

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton