Homepage  / Articole

Derby în Cupa României după 21 de ani

Derby în Cupa României după 21 de ani

de Redactia Tvmania

Steaua şi Dinamo Bucureşti se vor duela diseară, de la 21.15, la Pro TV, în finala Cupei României la fotbal. “Militarii” şi “câinii roşi” au ajuns la acest punct după un sezon lung şi plin de poticneli în Liga I, în care au terminat pe locurile 5, respectiv 6.

Ambele echipe vor participa în sezonul următor de Europa League, dar actuala campanie a fost una slabă. Provincia a dominat din nou Liga I, Oţelul Galaţi devenind campioană în premieră. În ultima întâlnire directă, din aprilie, Gabriel Torje (foto dr.) a marcat unicul gol al victoriei dinamoviştilor din deplasare.

Steaua şi Dinamo nu s-au mai întâlnit în finala Cupei din 1990, când ultima a triumfat, pe fostul stadion „23 August” din Capitală, cu 6-4.

Pauza de trofee

Finala Cupei se va juca pe stadionul Tineretului, din Braşov, o arenă de doar 8.500 de locuri. În 1989, Steaua şi Dinamo au jucat finala în acelaşi oraş. A câştigat echipa din Ghencea, cu 1-0, graţie unui gol de la 35 de metri marcat de Gică Hagi.

În prezent, ambele echipe îndură “secete” îndelungate când vine vorba de trofee: Dinamo n-a mai luat Cupa de şase ani şi titlul de patru, în vreme ce Steaua e la 12 ani de ultima Cupă şi cinci de ultimul titlu.

În întâlnirile directe, Dinamo are avantajul în ultimii ani, câştigând ambele partide din sezonul 2010-2011, cu 2-1 şi, respectiv, 1-0. Steaua n-a mai învins-o pe eterna sa rivală din 2007, când a câştigat cu 1-0, în Ghencea.

În ultimele şase meciuri directe, Dinamo a câştigat de patru ori, iar două dintre ele s-au terminat la egalitate.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton