În primul rând, este esențial să folosești aparate de cafea și cafetiere de calitate, căci doar în acest fel vei putea beneficia de gustul desăvârșit al boabelor de cafea.
Iată cum te poți bucura de o cafea bună în fiecare zi, în doar 5 pași:
- Alege doar boabe de cafea proaspete, ușor prăjite
- Dacă este posibil, macină cafeaua chiar înainte de preparate
- Folosește apă slab mineralizată. Amintește-ți că apa de la robinet poate afecta negativ gustul, așa că apa îmbuteliată este mai potrivită
- Temperatura apei nu trebuie să depășească 96 de grade Celsius
- Utilizează proporțiile potrivite: 6 g de cafea pentru fiecare 100 ml de apă sunt perfecte.
Idei pentru un ceai gustos
Te întrebi ce să folosești în loc de zahăr pentru a-ți îndulci ceaiul și, în același timp, să obții un gust interesant? Iată câteva sugestii îndrăznețe ce te vor ajuta să pregătești un ceai bun…și delicios.
Pentru un ceai cald, profund aromat, vei avea nevoie de doar patru ingrediente și cana ta preferată. Bineînțeles, nu trebuie să uiți de fierbătoare, cu ajutorul cărora vei pregăti apa fierbinte.
Pregătește 4 lingurițe de ceai negru, 4 lingurițe de fulgi de cocos, un pahar de lapte și două păstăi de vanilie. Pune toate ingredientele, în afară de lapte, într-un infuzor și toarnă peste 750 ml apă clocotită. După 5 min, pune 250 ml de lapte la încălzit și toarnă-l peste infuzia obținută. Această rețetă este ideală pentru după-amiezile sau diminețile mai răcoroase.
În zilele caniculare, în schimb, ai nevoie de un ceai cu gheață. Pentru o rețetă clasică, vei avea nevoie de 12 g ceai negru, 2 linguri de zahăr, o lingură miere, 3 lămâi, 1 portocală și frunze de mentă proaspătă.
Pentru a-l pregăti, pune la foc o oală cu 1,5 litri apă și adaugă ceaiul negru pentru cinci minute. Toarnă ceaiul într-o cană mai mare, adaugă zahăr și miere și apoi pune la frigider pentru o jumătate de oră. După trecerea timpului, adaugă în ceai sucul de la două lămâi, apoi o lămâie și portocala feliate. Chiar înainte de servire, adaugă mentă proaspătă și gheață.
Sursa de imagine:
Sandratsky Dmitriy / Shutterstock.com