Homepage  / Oscar / Oscar 2021

Noi detalii despre modul în care se va desfășura gala premiilor Oscar din 25 aprilie

Noi detalii despre modul în care se va desfășura gala premiilor Oscar din 25 aprilie

de Redactia Tvmania

Organizatorii apropiatei ceremonii a premiilor Oscar, care va avea loc pe 25 aprilie, au dezvăluit noi amănunte despre modul în care va avea loc această ediție cu totul specială, condiționată de pandemie, informează dailymail.co.uk. 

Discursurile de mulțumire vor fi mai lungi decât de obicei și vor fi montate asemenea unui film, iar regizorul Steven Soderbergh, unul dintre producătorii galei alături de Stacey Sher și Jesse Collins, a spus că vedetele acestei ediții „vor spune o poveste foarte personală, în care măștile vor juca un rol foarte important”. 

  • Gala premiilor Oscar de duminică va fi montată asemenea unui film, oferindu-le câștigătorilor timp pentru discursuri mai lungi decât de obicei, care vor oferi orchestrei o pauză binemeritată în timpul listelor nesfârșite de mulțumiri, au spus producătorii.
  • Gala din 25 aprilie va fi găzduită de clădirea Art Deco Union Station din centrul Los Angelesului, unde a fost construită o scenă specială. Spațiul mult mai mic decât al sălii de la Dolby Theatre (care a găzduit în mod tradițional ceremonia din 2001 încoace) a impus reguli noi pentru ocuparea sa de către nominalizați. 
  • „Această ediție nu va semăna cu nici una dintre cele văzute înainte”, a declarat recent regizorul Steven Soderbergh. Cineastul a comparat organizarea galei cu „încercarea de a construi un avion cât timp acesta se află în aer” și a spus că experiența sa în realizarea filmelor în timpul pandemiei și mai ales a thrillerului  „Contagion: Pericol nevăzut”, din 2011 (care descria ravagiile provocate de o pandemie – n.r.) – s-a dovedit neprețuită. 
  • Pentru a nu exista nici un fel de riscuri legate de Covid-19, măștile vor ocupa un loc central în narațiunea spectacolului.
  • Prezentatorii galei, printre care se numără vedete ca Brad Pitt, Harrison Ford, Reese Witherspoon, Laura Dern și Halle Berry, se vor interpreta pe ei înșiși ori măcar o versiune a lor. 

 

Gala premiilor Oscar 2021. Oscarurile nu își asumă riscuri când vine vorba de Covid-19

Defilarea tradițională de pe covorul roșu va fi un moment restrâns, fără cei mai puternici moguli de la Hollywood, iar măștile vor ocupa un rol central, pentru că „Oscarurile nu își asumă riscuri când vine vorba de Covid-19”

Gala premiilor Oscar din 25 aprilie are loc la o săptămână după ce California a deschis vaccinările pentru toți cei de peste 16 ani, ratele de infecție scăzând după ce un val masiv de îmbolnăviri a făcut ravagii astă iarnă. Dacă cifrele se vor menține, cinematografele urmează să se redeschidă. Întrebat de AFP despre impactul amânării cu două luni a ceremoniei față de alți ani, Soderbergh a spus: „Ar fi fost imposibil să o organizăm la data obișnuită”.

Va exista doar un party foarte restrâns în curtea clădirii – unde doar nominalizații, însoțitorii lor și o mână de prezentatori vor sta de vorbă și vor bea un cocktail. Soderbergh a mai spus că speră ca Oscarurile să prezinte lumii „o perspectivă asupra a ceea ce va fi posibil după ce majoritatea oamenilor vor fi vaccinați”. Deocamdată, la fața locului se vor folosi teste rapide, precise și necostisitoare. 

Se așteaptă ca majoritatea nominalizaților să participe personal la gală, restul intrând în legătură prin hub-urile înființate special la Londra și la Paris, dar comunicarea prin Zoom nu va fi în nici un caz inclusă în spectacol. 

Pentru că tema Oscarurilor din acest an este limpede: „Poveștile contează”, nominalizații la Oscar din acest an au fost rugați să-și spună poveștile și să istorisească modul în care au ajuns la performanța lor, aceste interviuri fiind expuse pe larg în cadrul spectacolului.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton