Homepage  / Cinema

„Gladiatorul 2”. Tot ce știm despre continuarea peliculei cu Russell Crowe

„Gladiatorul 2”. Tot ce știm despre continuarea peliculei cu Russell Crowe

de Andreea Hentea,

Ridley Scott (83 de ani) este de neoprit! După ce a regizat două filme de anvergură ce urmează să se lanseze în această toamnă, „Ultimul duel” și „Casa Gucci”, veteranul cineast lucrează acum la filmul „Kitbag” (despre Napoleon) și spune că are deja scenariul la „Gladiator 2”, scrie indiewire.com. 

La două decenii de la neuitatul film „Gladiatorul” (2000), laureat cu cinci Oscaruri, două Globuri de Aur și cinci BAFTA, o continuare a sa, care a generat multe discuții în ultimii ani, este foarte așteptată de public. 

Un regizor care nu se sinchisește de vârstă

Încă din noiembrie 2018, regizorul Ridley Scott a declarat pentru Deadline că urmează să primească o continuare a poveștii de la Peter Craig, scenaristul filmului „Top Gun: Maverick” (2022).

Primele detalii despre aceasta îl plasau în centrul acțiunii pe Lucius, fiul personajului Lucilla (Connie Nielsen) din filmul „Gladiatorul”.

Lucius este nepotul lui Commodus (Joaquin Phoenix), împăratul roman uzurpator ucis de Maximus (Russell Crowe), generalul ajuns gladiator. Deși carismaticul personaj jucat de Russell Crowe a murit la sfârșitul primului film, continuarea acestuia se pare că îl va evoca foarte des, tânărul Lucius fiind puternic influențat de personalitatea acestuia.

Următorul pas a fost făcut în iunie 2019, când producătorii au dezvăluit că „Gladiator 2” va avea loc la două decenii după filmul original, care a încasat peste 400 de milioane de dolari în întreaga lume, a fost nominalizat la unsprezece premii Oscar și a câștigat cinci (inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun actor în rol principal – Russell Crowe).

Apoi, planurile pentru viitorul „Gladiator 2” au rămas în așteptare. Foarte recent, mai precis chiar înainte de lansarea noului său film „Ultimul duel” (care se va vedea și la noi pe ecrane din 15 octombrie), regizorul Ridley Scott a declarat revistei Empire că „Gladiator 2” este pe agenda sa de lucru, imediat după ce va încheia producția la „Kitbag”, cel mai recent titlu al său. 

Și o poveste despre Napoleon, între timp

Ridley Scott, care va mai lansa și „Casa Gucci” pe 26 noiembrie, a transpus pe ecrane, în „Kitbag”, epopeea împăratului Napoleon Bonaparte (interpretat de Joaquin Phoenix, a cărui parteneră este Jodie Comer, în rolul împărătesei Joséphine), anunțând realizarea filmului încă din octombrie 2020. 

„Am deja, spune acum regizorul, scenariul pentru continuarea filmului «Gladiatorul». Când voi termina cu povestea lui Napoleon, acesta va fi gata să demareze”. Ridley Scott, care ne uimește cu energia sa debordantă, este convins că noul său film, „Kitbag”, „reușește să surprindă motivul pentru care Napoleon și soția lui, Joséphine, aveau atâta nevoie unul de celălalt și relația lor de dependență reciprocă”, în ciuda atâtor evenimente care i-au dezbinat. „Cred că am identificat exact despre ce a fost vorba acolo”, mai spune prolificul regizor. 

Producția filmului „Gladiator 2” era proiectată inițial „să se întâmple foarte repede”, dar Ridley Scott s-a ocupat, între timp, cu serialul difuzat de HBO „Crescut de lupi” / „Raised by Wolves” (2020), din care a regizat primele două episoade, și cu filmele „Ultimul duel” și „Casa Gucci”. 

Pregătiri intense pentru „Gladiator 2”

Povestea din „Gladiator 2” prinde însă tot mai mult contur la studiourile Paramount, sub semnătura scenaristului Peter Craig, după ce acesta a încheiat lucrul la un alt film așteptat cu mare nerăbdare, „Top Gun: Maverick”, cu Tom Cruise, a cărui lansare a fost amânată până în mai 2022.

Peter Craig a mai scris scenariile filmelor „Orașul” / „The Town” (2010), cu Ben Affleck, „Jocurile foamei: Revolta – Partea I” /  „Mockingjay – Part 1” (2014) și „Jocurile foamei: Revolta – Partea a II-a” /  „Mockingjay – Part 2” (2015), dar și scenariul noului „The Batman”, regizat de Matt Reeves, cu Robert Pattinson, care se va lansa în martie 2022.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton