Homepage  / Știri / Articole

Detalii secrete privind înmormântarea reginei Angliei, divulgate de presă

Detalii secrete privind înmormântarea reginei Angliei, divulgate de presă

de Andreea Borcilă,

„Operațiunea London Bridge”, care urmează să fie adoptată la moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii (95 ani), a fost dezvăluită recent. În planul secret, ziua în care Majestatea Sa nu va mai fi se va numi Ziua D sau ziua a zecea, se vor coborî toate steagurile la jumătate de catarg în zece minute, site-ul casei regale va deveni negru, iar regele Charles se va adresa populației. 

„Operațiunea London Bridge” a fost relatată de către Politico.eu, după ce a fost actualizată în timpul pandemiei de coronavirus, scrie Daily Mail. Planul a apărut pentru prima dată în anul 1960, însă nu a fost nicicând publicat atât de detaliat. 

Palatul Buckingham a refuzat să comenteze cele întâmplate, însă surse din interior susțin că oficialii casei regale sunt nemulțumiți. 

Este îngrozitor și inuman să divulgi informații secrete despre moartea reginei. Unde mai e morala noastră? 

Expertul regal Angela Levin a declarat că:

Conform operațiunii, prima persoană care va primi trista veste va fi prim-ministrul, care va fi telefonat de secretarul privat al reginei, înainte de convorbirile cu ceilalți membri de consiliu sau Forțelor Armate. Toată lumea va primi, în schimb, același mesaj scris: „tocmai am fost informați despre moartea Majestății Sale și este necesar să păstrăm discreția”.

Casa regală va emite apoi o „notificare oficială” care va fi transmisă publicului prin intermediul presei, inclusiv știrea că înmormântarea reginei Angliei va avea loc zece zile mai târziu la Abația Westminster, înainte să fie îngropată în cripta regală, lângă soțul ei, prințul Philip, duce de Edinburgh, la Castelul Windsor. 

Anterior, trupul reginei va sta timp de trei zile la Palatul Westminster, care va fi deschis non-stop publicului pentru omagii. Documentele arată că steagurile guvernamentale vor fi coborâte la jumătate de catarg în decurs de zece minute pentru a evita un eventual „val de furie din partea publicului”.  

Specialiștii avertizează că Londra va deveni extrem de aglomerată

Departamentul pentru Transporturi a avertizat că Londra va fi „aglomerată” pentru prima dată în istorie cu trenuri și autobuze pline de oameni care vor veni să o jelească pe regină. Atât hotelurile, cât și pensiunile vor fi arhipline. 

„Operațiunea London Bridge” conține detalii inclusiv pentru social media. Site-ul casei regale va fi înlocuit cu o pagină complet neagră, cu o scurtă declarație care confirmă moartea Majestății Sale. Toate site-urile web GOV.UK vor avea adăugat un banner negru.

Nu vor fi permise declarații publice ale înalților oficiali până când premierul nu va lua cuvântul

Înmormântarea reginei va fi o „zi de doliu național”, deși nu va fi o zi de sărbătoare oficială. Dacă va pica într-o zi din timpul săptămânii, angajații vor alege dacă personalul va avea sau nu zi liberă. 

Ulterior, va fi condusă pe ultimul drum spre Castelul Windsor, unde va fi înmormântată în Capela Memorială Regele George al VI-lea, lângă soțul ei. În schimb, nu se știe când va avea loc încoronarea prințului Charles.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton