Homepage  / Nu rata!

Din 12 martie, emisiunea “Exclusiv în România” revine la TVR 1

Din 12 martie, emisiunea “Exclusiv în România” revine la TVR 1

de Redactia Tvmania

Prima întâlnire ne poartă de la mănăstirea Văratec şi „Athosul României” până la sinagoga Baal Sem Tov. “Exclusiv în România” este difuzată de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+.

“Exclusiv în România”, emisiunea ce prezintă obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, realizată de Cristian Tabără, revine pe micul ecran cu noi ediţii în această primăvară. Sezonul nou începe pe 12 martie, aducând un plus faţă de cele anterioare. Astfel, pe lângă unicatele turistice prezentate, de care România nu duce lipsă, echipa aduce în atenţia telespectatorilor ideea de multiculturalitate. „Nu trebuie să străbaţi toată Europa pentru a vedea minorităţi etnice sau culturale, pentru că le găseşti la tine acasă. România este, din acest punct de vedere, o mică Europă”, spun membrii echipei “Exclusiv în România”. Cristi Tabără şi colegii săi ne dau întâlnire sâmbătă, de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

În prima ediţie a noului sezon, ajungem, alături de echipa “Exclusiv în România”, la mănăstirea Văratec, unde sălăşluiesc laolaltă peste 400 de măicuţe. Este cea mai numeroasă comunitate monahală din lume. Maica stareţă Iosefina Giosanu ne povesteşte cât de greu este să păstoreşti peste 400 de suflete.

Tot pe 12 martie, jurnalistul Daniel Georgescu ajunge pe Ceahlău şi ne spune povestea singurului batiscaf românesc, aflat acum pe malul lacului Bicaz. Tot de la el aflăm istoria lacului Izvorul Muntelui, cel mai mare lac artificial de interior din România. Anul acesta, trupele de vânători de munte sărbătoresc 100 de ani de la înfiinţare, aşa că Daniel participă alături de ei la o „operaţiune de salvare” foarte complexă. Cum se descurcă colegul lui Cristi Tabără vom vedea în prima ediţie “Exclusiv în România” a primăverii.

Şi tot atunci vizităm singura sinagogă de lemn din sud-estul Europei, aflată la Târgu Neamţ. Povestea sinagogii Baal Sem Tov ne-o spune Cristi Tabără şi tot el ne dezvăluie secretul prăjiturii Humentasch, o delicatesă ritualică evreiască. Despre toate acestea, în premieră, sâmbătă, la “Exclusiv în România”!

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton