Homepage  / Filme Online / Netflix

Din 9 iulie, Netflix aduce „Bucătăreasa din Castamar”, un serial de epocă romantic, comparat cu somptuosul „Downton Abbey”

Din 9 iulie, Netflix aduce „Bucătăreasa din Castamar”, un serial de epocă romantic, comparat cu somptuosul „Downton Abbey”

de Redactia Tvmania

De vineri, 9 iulie, pe Netflix este disponibil serialul spaniol „Bucătăreasa din Castamar”, o poveste în care rafinamentul culinar și arta potrivirii aromelor reprezintă premisa unei pasiuni desfășurate într-o lume aristocratică plină de farmec, dar și de intrigi. 

Totul începe în anul 1720. Clara Belmonte (Michelle Jenner) este o tânără educată, de familie bună, al cărei tată a dispărut pe câmpul de luptă. Din cauza șocului, ea începe să sufere de agorafobie și să se simtă în siguranță numai în spațiul familiar și ocrotitor al bucătăriei, unde se poate ocupa de marea ei pasiune, gastronomia.

În acest timp, Diego, duce de Castamar (Roberto Enríquez), încă își jelește soția, pe frumoasa Alba (Xenia Tostado), dispărută cu un an și jumătate în urmă într-un tragic accident. Retras din lumea aristocrației, în care era respectat și înconjurat de onoruri, nobilul este somat de însuși regele Filip al V-lea (Joan Carreras) să își refacă viața. Printr-un concurs de împrejurări, tânăra Clara ajunge la Castamar, în apropierea domeniului ducelui, și este angajată ca ajutor în bucătăria acestuia. 

 

De la arome la sentimente

 

Deși talentata Clara e convinsă că toți oamenii sunt la fel, mai ales dacă se hrănesc cu aceleași bucate, apropierea dintre stăpân și angajată nu va fi ușoară. O mulțime de slugi clevetitoare, de personaje sus-puse și de curteni invidioși se vor lupta să-i țină departe unul de celălalt. Unul dintre adversarii cei mai înverșunați ai Clarei este chiar Doña Mercedes (Fiorella Faltoyano), mama ducelui de Castamar, hotărâtă cu orice preț să-l însoare pe fiul ei cu nobila Amelia Castro (María Hervás).

Pentru a-și atinge scopul, ea și-l ia ca aliat pe perfidul Enrique de Arcona (Hugo Silva), marchiz de Soto, dispus să facă orice pentru a răzbuna o dispută din trecut. Cele douăsprezece episoade ale serialului dezvoltă o intrigă complicată, de-a lungul căreia au loc urzeli, trădări și seducții atent plănuite. 

 

De unde a pornit totul

Povestea Clarei Belmonte și a iubitului ei, Diego de Castamar, este inspirată de romanul omonim al scriitorului, scenaristului și producătorului Fernando J. Múñez. Născut la Madrid în 1972, acesta a lucrat la începutul carierei în publicitate, a regizat scurt-metraje și a scris cărți pentru copii. Lungmetrajul său „The Norns” (2012) s-a bucurat de multe aprecieri.

Produs de studiourile Buendía, serialul „Bucătăreasa din Castamar” a fost creat de Tatiana Rodríguez și regizat de Iñaki Peñafiel și Norberto López Amado. Filmările au avut loc în câteva destinații superbe din Madrid, Segovia și Cuenca și au durat din septembrie până în decembrie 2020. Serialul a fost lansat în februarie 2021 pe platforma de streaming spaniolă Atresplayer Premium, și s-a bucurat de o receptare foarte bună. Unii critici au asemănat chiar somptuozitatea interioarelor și costumelor cu cele din faimosul serial britanic „Downton Abbey”.

 

Astăzi la TV:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton