Homepage  / Cinema

„Din adâncuri” intră în cinematografe din 15 iulie

„Din adâncuri” intră în cinematografe din 15 iulie

de Redactia Tvmania

În captivantul thriller Din adâncuri / The Shallows, Nancy Adams (Blake Lively) face surfing pe o plajă pustie, într-un loc care se dovedeşte a fi zona de vânătoare a unui mare rechin alb. Deşi ea se află la doar 200 metri de mal, supravieţuirea pare a fi pentru Nancy testul suprem, care-i va pune la încercare ingeniozitatea, calităţile şi stăpânirea de sine.

13483195_1050729424992793_8162472015172856635_o

„Acţiunea acestui film se adresează instinctului de supravieţuire”, susţine Blake Lively, care o interpretează pe fata atacată de un mare rechin alb, la mică distanţă de mal. “El ne vorbeşte despre forţa supravieţuirii şi puterea voinţei. Când am citit scenariul, m-am gândit: Ce aş face eu într-o asemenea situaţie? Felul în care Nancy se luptă ca să supravieţuiască este incredibil”.

În Din adâncuri, Nancy (Lively) caută singurătatea după moartea mamei sale. Deşi este o studentă cu rezultate bune la medicină, Nancy şi-a găsit liniştea pe placa de surf, iar acum a găsit ceea ce căuta – plaja secretă care fusese locul de suflet al mamei ei. Deşi ştia că e periculos să faci surf de unul singur, ea riscă – şi îi contactează chiar pe cei de acasă (o familie strâns unită) pentru a le spune că a găsit locul special al mamei. Ea crede că în timp ce va face surf în acest loc izolat şi frumos, va avea timpul necesar să reflecteze.

„A trebuit să mă antrenez – nu numai pentru a fi un surfer foarte bun ci şi pentru a rezista cât mai mult în apă şi în mişcare. Corpul meu trebuia să facă faţă rolului extrem de solicitant din punct de vedere fizic”, mai spune Lively. „N-am avut o dublură care să execute cascadoriile decât în ultimele două săptămâni de filmări – pe celelalte le-am executat singură. În privinţa surfing-ului am avut noroc că eroina mea din copilărie a fost incredibila Isabella Nichols, numărul 1 din lume la junioare. Cascadoriile de luptă mi-au adus o mulţime de răni şi contuzii, dar sunt mândră că am reuşit să le execut”.

The Shallows - CL 2

Filmările au avut loc pe insula Lord Howe

Prima locaţie aleasă pentru filmare a fost Lord Howe, o insulă mică, la circa 600 de mile marine la est de Sydney. Spectatorii vor fi atraşi de această locaţie pentru aceleaşi motive ca şi Nancy: este unul dintre puţinele locuri de pe Pământ care a rămas sălbatic, neatins de poluare şi dezvoltare umană.

Cea mai mare parte a insulei este acoperită de o pădure virgină, cu plante şi animale care nu se mai găsesc în alte părţi ale globului terestru. În apele turcoaz care înconjoară insula se pot găsi crabi uriaşi, ţestoase de mare, tonul, peştii papagal sau peştii fluture.

Culmea ironiei, coordonatorul de cascadorii, Glenn Ruehland menţionează că au trebuit să aducă scuturi anti-rechin, ca să protejeze zona unde aveau loc filmările.

Realizatorii filmului şi-au petrecut zece zile filmând în apele teritoriale ale insulei Lord Howe. „Forţa oceanului nu trebuie niciodată subestimată”, spune regizorul Collet-Serra. „Ar trebui să vă imaginaţi cum e să-ţi instalezi un platou imens de filmare în apele oceanului, unde sunt valuri uriaşe, Blake să se afle pe planşă iar operatorul să fie în apă pentru a filma toate mişcărileşi deodată vremea să se strice, iar lumina să se diminueze faţă de secvenţa filmată anterior în acelaşi loc”.

Totuşi, a meritat efortul de a filma în această minunată locaţie, pentru că realizatorii – inclusiv operatorul camerei B şi regizorul pentru filmările subacvatice, Simon Christidis, A.C.S. – au putut să surprindă nişte imagine senzaţionale.

The Shallows - CL1

Rechinul

Din motive întemeiate marele rechin alb a trebuit să fie creat digital. Marele alb este considerat a fi o specie pe cale de dispariţie, care nici nu se adaptează la viaţa în captivitate. Iar filmările în vecinătatea unui animal sălbatic imprevizibil sunt extrem de periculoase.

Collet-Serra a colaborat cu departamentul de design pentru crearea rechinului. „Am ajuns la concluzia că rechinul trebuia să fie femelă”, relatează regizorul. “Femelele sunt mai mari şi au multe cicatrice din timpul împerecherilor. Vizual, ele sunt mai fioroase şi pentru faptul că mamele trebuie să-şi protejeze puii.

 

Trailer:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EgdxIlSuB70[/youtube]

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton