Homepage  / Știri / Televiziune

Discovery pornește în căutarea orașului pierdut. Noul serial documentar „Pe urmele Atlantidei” începe sâmbătă

Discovery pornește în căutarea orașului pierdut. Noul serial documentar „Pe urmele Atlantidei” începe sâmbătă

de Mioara Tronaru,

Expertul Stel Pavlou și geologul Jess Phoenix sunt pe urmele celui mai mare mister din istorie, Atlantida. Expediția lor o puteți vedea la Discovery, de sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 22.00, în noul serial documentar „Pe urmele Atlantidei”, în original „Hunting Atlantis” (2021).

Nou documentar la Discovery: Stel Pavl și Jess Phoenix vor să descopere unde se află Atlantida

După descoperirea cetății Troia, Atlantida a rămas următoarea mare provocare a istoricilor, arheologilor și tuturor vânătorilor de comori care încearcă în continuare să descopere orașul scufundat care apare în dialogurile lui Platon. Conform celebrului filozof al Greciei antice, Atlantida ar fi fost o insulă, cu o puternică forță navală, care s-ar fi scufundat în jurul anului 9.500 î.Hr.

Oamenii de știință sunt de acord că nu este decât un mit, creat chiar de Platon, care avea nevoie de un exemplu perfect pentru a-și ilustra teoriile. Asta nu înseamnă că ideea de a o descoperi nu bântuie încă cercetătorii de azi. De această dată, pe urmele mitului pornesc autorul și expertul Stel Pavlou și vulcanologul Jess Phoenix.

Cei doi călătoresc în jurul lumii, explorând situri antice în căutarea legendarului oraș pierdut. Împreună vizitează și explorează orașe antice, artefacte arhaice și locurile unor catastrofe geologice.

Întreaga expediție, o puteți vedea în serialul documentar de șase episoade „Pe urmele Atlantidei”.

De-a lungul și de-a latul lumii

Stel Pavlou și Jess Phoenix pornesc la drum „înarmați” cu toate poveștile și teoriile care înconjoară mitul celebrului oraș. Iar scopul propus este acela de a rezolva cel mai mare mister arheologic din toate timpurile: Atlantida.

Întreaga expediție pornește din Bulgaria, unde Stel Pavlou și Jess Phoenix descoperă o misterioasă comoară de aur, plus dovezi că acolo s-a produs o catastrofă străveche. Nici urmă însă de Atlantida. Din Bulgaria se îndreaptă spre niște ruine subacvatice din largul coastei Greciei.

Încercarea lor de a descoperi Atlantida îi conduce pe vechi rute comerciale și ajung până în inima unui vulcan. Tot aici au ocazia să exploreze o insulă misterioasă, unde o civilizație străveche a construit o piramidă masivă de marmură.

Din Grecia, cei doi vor ajunge de pe țărmul Adriaticii, în Croația, apoi în Sicilia și, în final, în Turcia, unde studiază picturi rupestre, care ar putea avea legătură cu Atlantida.

Sursa foto: imdb

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton