Homepage  / Cinema / Disney Plus

Controversele din jurul viitorului film Disney despre Alba ca Zăpada. Când ar avea loc premiera

Controversele din jurul viitorului film Disney despre Alba ca Zăpada. Când ar avea loc premiera

de Andreea Hentea,

Dacă recent aflam că frumoasa Gal Gadot are printre proiectele sale un rol în versiunea live-action a animației clasice „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” / „Snow White and the Seven Dwarfs” (1937), alături de proaspăt laureata cu Globul de Aur Rachel Zegler, recent au apărut și zvonuri despre perioada lansării, dar și câteva speculații despre viitoarea poveste a îndrăgitei eroine, scrie radiotimes.com.

După numeroasele succese înregistrate de lungmetrajele live-action inspirate de animații celebre, precum „Cenușăreasa”, „Aladdin”, „Frumoasa și Bestia” sau „Regele Leu”, a venit rândul remake-ului celebrei pelicule Disney „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”, din 1937 .

Când ar avea loc premiera „Disney’s Snow White”

Viitorul film, numit în momentul de față „Disney’s Snow White”, urmează să aibă premiera în 2023.

Rolul frumoasei Albă ca Zăpada va fi jucat de tânăra Rachel Zegler (20 de ani), lansată de Steven Spielberg în recentul său „Poveste din cartierul de vest” (2021), iar partitura înspăimântătoarei regine, mama vitregă a acesteia, va fi jucată de Gal Gadot.

Implicarea ambelor actrițe în proiect a fost anunțată, deja, de la sfârșitul anului trecut.

Aleasă de Steven Spielberg din peste 30.000 de actrițe pentru rolul Mariei din remake-ul celebrului „Poveste din cartierul de vest”, Rachel Zegler a fost recompensată recent cu Globul de Aur pentru interpretarea sa emoționantă.

Actrița (pe care o vom vedea în 2023 și în „Shazam! 2” / „Shazam! Fury of the Gods”) i-a impresionat puternic cu rolul din filmul lui Spielberg pe cei de la studiourile Disney, chiar înainte de premiera filmului, care a avut loc în decembrie anul trecut. Aceștia au distribuit-o fără ezitare în rolul îndrăgitei Albă ca Zăpada, „cea mai frumoasă din țară”, așa cum știm din nemuritoarea poveste.

Rachel Zegler este și prima actriță de origine columbiano-poloneză care joacă rolul unei prințese Disney.

Ea se alătură, astfel, celorlalte actrițe care au jucat rolul inocentei Albă ca Zăpada, de la Lily Collins în „Oglindă, Oglinjoară” / „Mirror, Mirror” (2012) la Sarah Patterson în „Snow White” (1987) sau Ginnifer Goodwin în serialul „A fost odată ca niciodată” / „Once Upon a Time” (lansat în 2011) și până la Kristen Stewart în „Albă ca Zăpada și Războinicul Vânător” / „Snow White and the Huntsman” (2012).

În urma anunțului distribuirii sale în râvnitul rol, tânăra Rachel Zegler le-a împărtășit fanilor, pe Twitter, entuziasmul său.

Noul film Disney ne va oferi și prilejul de-a o vedea pe superba Gal Gadot într-un rol negativ. Actrița care a cucerit publicul cu rolul Femeii Fantastice va fi înfiorătoarea mașteră criminală în viitorul film Disney.

Cu acest rol, Gal Gadot calcă pe urmele actrițelor care au jucat-o pe neîndurătoarea eroină în versiunile anterioare: Julia Roberts, Diana Rigg, Lana Parrilla, dar și Charlize Theron, în rolul crudei Ravenna din „Albă ca Zăpada și Războinicul Vânător”.

Cum va arăta noua variantă

Noul film live-action urmează să fie regizat de Marc Webb și produs de Marc Platt. Scenariul va fi semnat de Erin Cressida Wilson („Fata din tren” / „Girl on the Train”).

Regizorul Marc Webb (cunoscut pentru „Uimitorul Om-Păianjen” / „The Amazing Spider-Man” și „Crazy Ex-Girlfriend”) a declarat pentru Deadline despre protagonista filmului, Rachel Zegler: „Abilitățile vocale extraordinare ale lui Rachel sunt doar începutul calităților ei. Forța, inteligența și optimismul său vor fi o parte integrantă a redescoperirii bucuriei din acest basm clasic Disney”.

Cântecele de pe coloana sonoră vor fi semnate de Benj Pasek și Justin Paul, duo-ul recompensat cu premiile Oscar și Tony pentru producții ca „La La Land”, „Omul spectacol” și „Dragă Evan Hansen”.

„Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” (1937) a fost prima animație lansată de studiourile Disney. Despre acest remake live-action, Deadline a scris că va extinde povestea și muzica față de versiunea originală.

Având în vedere mesajul feminist al unor filme contemporane precum „Frumoasa și Bestia” și „Aladdin”, s-ar putea ca viitorul film să aibă, de asemenea, numeroase accente feministe, iar scenariul să reflecte tendințele Hollywoodului contemporan.

Controverse

Filmul a iscat deja numeroase discuții. Printre altele, actorul Peter Dinklage a spus că „Ideea unui remake al filmului de animație din 1937, bazat pe povestea fraților Grimm, este «depășită»”.

În replică, studiourile Disney au declarat că „vor adopta o abordare diferită a poveștii, pentru a evita reluarea stereotipurilor din filmul de animație original”.

În cadrul podcastului săptămânal „WTF with Marc Maron”, Peter Dinklage a spus că este „multă ipocrizie” în acest proiect cu privire la diversitatea rasială a distribuției și că a fost „puțin surprins” de faptul că a fost aleasă o actriță cu origine columbiană în rolul Albă ca Zăpada.

Talentatul actor (nominalizat recent la Globul de Aur pentru rolul din muzicalul „Cyrano”) a mai spus că pentru el „nu are sens să mai spună cineva povestea Albei ca Zăpada și a celor șapte pitici și că ar trebui făcut un pas înapoi și privit corect către acest proiect”.

Deocamdată nu există o dată precisă de lansare pentru film sau detalii despre turnura intrigii, ci doar anunțuri legate de alcătuirea distribuției. În afară de rolurile principale, alți membri ai distribuției – inclusiv interpreții celor șapte pitici – nu au fost încă anunțați.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton