Homepage  / Cinema

Disney își relansează animațiile: Ce lung-metraje de animație devin filme live-action în 2021

Disney își relansează animațiile: Ce  lung-metraje de animație devin filme live-action în 2021

de Redactia Tvmania

În ultimii ani, transformarea celor mai iubite lung-metraje de animație în filme live-action (adică în povești jucate de actori) a devenit o modă la Hollywood. În 2021 vom vedea, prin urmare, o mulțime de vedete intrând în pielea îndrăgiților eroi din filmele Disney.

Cruella face deja furori pe internet

Trailerul apropiatului „Cruella” (care se va lansa în luna mai) a fost accesat, conform deadline.com, de 71 de milioane de persoane chiar în ziua lansării pe internet, întrecând producții ca „Maleficent: Suverana Răului”, al cărei trailer a avut 61,7 milioane de accesări sau „Aladdin”, cu 60,8 milioane. Filmul se anunță o extravagantă comedie neagră, în care tânăra Estella (Emma Stone, foto) vrea să ajungă designer celebru, dar bogata baroneasă von Hellman (Emma Thompson), o legendă a lumii modei, o împiedică, iar ea ajunge să o urască de moarte și se transformă în Cruella de Vil. Întruchipată de o Emma Stone frapantă, diabolica eroină a fost deja comparată cu Joker. Glenn Close, interpreta Cruellei în filmele „101 dalmațieni” și „102 dalmațieni”, va fi producător executiv, iar premiera filmului va marca aniversarea a 60 de ani de la lansarea celebrei animații Disney omonime, în 1961.

Hercule prinde momentul

Mitologicul Hercule e binevenit în epoca super-eroilor, mai ales că e preferatul regizorilor Joe și Anthony Russo, care vor să facă un film după animația din 1997. Frumoasa Ariana Grande (foto bulină) ar urma să fie Meg, iubita eroului, iar Josh Gad (vocea lui Olaf din „Regatul de gheață”) a declarat pentru Variety că „ar fi perfectă pentru rol”. Întrebat dacă l-ar juca pe Filoctet, păstrătorul arcului lui Hercule, el a zis că Danny De Vito, vocea lui din animație, ar fi cel potrivit și în film.

Pandemie și la Notre-Dame…

După animația „Cocoșatul de la Notre-Dame” (1996), cu vocile lui Demi Moore și Jason Alexander, în 2019 s-a anunțat un film muzical după povestea lui Victor Hugo, cu scenariul lui David Henry Hwang și muzica lui Alan Menken și Stephen Schwartz. Josh Gad urma să producă filmul, dar pandemia a amânat totul.

Mica sirenă e pe platouri

Animația din 1989 a primit două Oscaruri (pentru cântec original și coloană sonoră), dar și filmul live-action, aflat în lucru, are o distribuție promițătoare. Ariel va fi Halle Bailey (foto), care va juca alături de Melissa McCathy, Awkwafina, Javier Bardem și Jacob Tremblay.

Peter Pan ne promite câteva surprize

Animația Disney din 1953 a făcut senzație la Cannes, dar și noul film are o distribuție specială. Jude Law va fi căpitanul Hook (după ce Joaquin Phoenix, inițial entuziasmat, a renunțat la rol), iar Peter Pan și Wendy vor fi debutanții Alexander Molony și Ever Anderson (foto jos), fiica superbei Milla Jovovich și a regizorului Paul W.S. Anderson.

Pinocchio îl va minți pe Tom Hanks

Animația din 1940 a fost considerată „cel mai inovator și substanțial film al lui Walt Disney”. Noul film, aflat în pre-producție, îl are pe Tom Hanks (foto bulină) în rolul meșterului Geppetto, căruia i s-a alăturat și Luke Evans, e regizat de Robert Zemeckis, iar muzica sa e a reputatului Alan Silvestri.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton