Homepage  / Disney Plus

Disney Plus aduce „Candy”, cu Jessica Biel. De când e disponibilă miniseria

Disney Plus aduce „Candy”, cu Jessica Biel. De când e disponibilă miniseria

de Ruxandra Dinca,

Miniseria „Candy”, dramatizarea unui caz real de omor, cu Jessica Biel în rolul principal, al unei criminale, va fi disponibilă la Disney Plus de miercuri, 12 octombrie. 

Probabil ați remarcat și dvs – se poartă filmele și serialele inspirate de realitate. De la „The Eyes of Tammy Faye”, film care i-a adus Oscarul lui Jessica Chastain, la serialele „Sub semnul credinței”, cu Andrew Garfield, și „Cazul Theranos”, cu Amanda Seyfried (toate se pot vedea la Disney Plus) sau chiar la recent lansatul „Dahmer – Monstru: Povestea lui Jeffrey Dahmer” (disponibil la Netflix), mai-marii de la Hollywood au început să-și ia din ce în ce mai des ideile din realitatea imediată. 

E și cazul miniseriei „Candy”, pe care o vom putea urmări la Disney Plus din 12 octombrie. Avându-i în rolurile principale pe Jessica Biel, Melanie Lynskey, Pablo Schreiber și Timothy Simons, producția Hulu cu cinci episoade transpune pe micul ecran evenimente reale, care au culminat cu o crimă sângeroasă, în Texas, în vara lui 1980. 

Cine a omorât pe cine

Pe 13 iunie 1980, în casa ei din orășelul texan Wylie, este găsit cadavrul lui Betty Gore: femeia, profesoară la școala din localitate, a murit după ce-a fost lovită de 41 de ori cu un topor. În urma investigațiilor, este acuzată și trimisă la judecată buna prietenă a lui Betty, Candace „Candy” Montgomery, o casnică de 30 de ani care avea o aventură cu soțul lui Betty.

Procesul nu a durat decât opt zile, iar avocații lui Candy au susținut că aceasta a lovit-o pe victimă în legitimă apărare, după ce-a fost atacată (Betty aflase și i-ar fi reproșat lui Candy că e amanta soțului ei). Jurații au declarat-o pe Candy nevinovată, verdictul provocând rumoare la vremea respectivă. Ulterior, femeia s-a mutat în alt stat american, Georgia, unde ar trăi și acum, departe de ochii lumii. 

Serialul versus realitate

Așa cum se întâmplă de obicei, producătorii și-au luat anumite libertăți artistice, iar miniseria „Candy” a devenit povestea a două femei – Candy (Jessica Biel) și Betty (Melanie Lynskey, „Doi bărbați și jumătate”) – nefericite în propriile căsnicii, ignorate de soți și dorindu-și ceva mai mult de la viață.

Candy, casnica bisericoasă, și Betty, profesoara bine intenționată, devin în timp prietene, până când aventura lui Candy cu soțul lui Betty aruncă totul în aer, iar trădarea provoacă omorul cumplit.

Despre cele două actrițe, Hollywood Reporter are cuvinte de laudă, numind-o excelentă pe Melanie Lynskey și foarte bună pe Jessical Biel (pomenind în același timp, însă, și de coafurile nefericite ale personajelor).

Aceeași poveste, la HBO Max

Aceleași evenimente vor fi adaptate pe micul ecran și de HBO Max. Miniseria „Love and Death”, acum în post-producție, urmează să fie lansată pe platformă primăvara viitoare, cu Elizabeth Olsen în rolul lui Candy Montgomery și Lily Rabe („De la început”) în rolul victimei, Betty Gore.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton