Homepage  / Știri

Disney Plus depășește pentru prima dată rivalul de streaming Netflix la numărul total de abonați

Disney Plus depășește pentru prima dată rivalul de streaming Netflix la numărul total de abonați

de Ioana Maria,

Disney Plus a depășit pentru prima dată rivalul Netflix în ceea ce privește numărul total de abonați, arată rapoartele companiei pentru trimestrul al treilea, scrie dailymail.com.

După ce a câștigat în ultimele trei luni încă 14,4 milioane de abonați, Disney Plus are acum un total de 221 de milioane de abonamente, în vreme ce Netflix are la nivel global 220,67 milioane de abonați. Este pentru prima dată când un concurent a depășit gigantul de streaming în ceea ce privește numărul total de abonați.

„Am avut un trimestru excelent, echipele noastre au generat performanțe remarcabile în parcurile noastre tematice, creșteri mari ale audienței la evenimentele sportive live și o creștere semnificativă a numărului de abonați la serviciile noastre de streaming”, a declarat Bob Chapek, directorul executiv al Disney.

„Cu 14,4 milioane de abonați Disney Plus adăugați în cel de-al treilea trimestru fiscal, avem acum 221 de milioane de abonamente totale în cadrul ofertelor noastre de streaming”.

Netflix a pierdut aproape 1 milion de abonați

Vestea că Netflix a pierdut aproape un milion de abonați reprezintă o lovitură pentru principala platformă de streaming prin abonament din industrie. Cu toate acestea, cei de la Variety au explicat că aceasta este o lovitură mult mai mică decât pierderea pe care Netflix a prognozat-o în aprilie.

Streamerul a proiectat o pierdere netă de 2 milioane de abonați la streaming pentru al doilea trimestru, care se întinde între 1 aprilie și 30 iunie. Anterior, în primul trimestru, a înregistrat o scădere surprinzătoare de 200.000 de abonați. Aici sunt incluși și 700.000 de clienți ruși.

Netflix a dezvăluit în scrisoarea adresată acționarilor în al doilea trimestru că are în prezent 220,67 milioane de abonați la nivel global. În schimb, se așteaptă să revină la câștiguri în al treilea trimestru. Platforma a proiectat un plus de 1 milion de abonați în perioada 1 iulie-30 septembrie.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton