Homepage  / Cinema

Disney pornește războiul împotriva bikinilor prințesei Leia

Disney pornește războiul împotriva bikinilor prințesei Leia

de Redactia Tvmania

În timp ce noul episod din „Războiul stelelor” se pregătește să combată sexismul hollywoodian mizând mai mult pe actrițe, Disney începe vânătoarea simbolurilor machiste din precedentele filme.

Star Wars

După ce a aprins imaginația a generații de fani, costumul de sclavă al prințesei Leia din „Întoarcerea lui Jedi” nu e deloc pe placul studiourilor Disney care vor neapărat să schimbe tonul în noile episoade din „Războiul stelelor”.

Nici nu se mai pune problema să se comercializeze produse derivate din imaginea actriței Carrie Fisher (cea care a interpretat-o pe prințesa Leia) în al său celebru deux-pièces, nici să se mai folosească în promovarea francizei „Star Wars” vreo imagine cu prințesa Leia într-un costum atât de sumar.

Site-ul Making Star Wars a obținut declarația unui desenator de la Marvel, angajat la următoarele benzi desenate adaptate după „Războiul stelelor”, J. Scott Campbell: „Disney este foarte hotărât să facă să dispară costumul de sclavă și toate produsele derivate. Nu veți mai vedea la vânzare NICIUN articol legat de acest costum. Aveți încredere în mine”. Pe rețelele sociale, graficianul a adăugat: „La Marvel, nu mai avem voie să o desenăm pe Leia într-o poziție sexy, nici nu mai poate fi vorba de costum!”.

Dealtfel, recent, actrița Carrie Fisher a sfătuit-o pe Daisy Ridley, noua eroină a poveștii, să nu accepte niciodată să îmbrace un astfel de costum pentru a nu risca să devină o sclavă.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton