Deși „Doctorul cel bun”, în original „The Good Doctor”, este un serial american din 2017, care a fost difuzat și la noi, pe AXN, de cum a intrat pe Netflix s-a instalat confortabil pe primul loc în topul audiențelor. Pe platformă, sunt primele patru sezoane, la AXN, se vede sezonul al cincilea.
În această primăvară, fără nicio surlă și fără nicio trâmbiță, serialul american „Doctorul cel bun”, o dramă medicală un pic atipică, a intrat pe Netflix. Este atipică pentru că, deși dispune de tot arsenalul folosit în aceste seriale, cazuri medicale cât mai spectaculoase îmbinate cu relațiile dintre oamenii care formează universul unui spital, personajul principal este unul deosebit.
Noul stagiar al spitalului St. Bonaventure, doctorul Shaun Murphy (Freddie Highmore), are autism și sindromul savantului (persoane care, de obicei pe fondul autismului, dezvoltă abilități excepționale). Adică e genial ca medic, dar are mari dificultăți în a relaționa cu ceilalți oameni.
Ei bine, modul în care se descurcă în această situație se pare că a cucerit cu totul publicul român. De când a intrat pe Netflix, abonații platformei continuă să fie fascinați de abilitățile sale, iar serialul domină topul audiențelor.
Va fi sau nu va fi… nuntă?
În timp ce pe Netflix sunt disponibile primele patru sezoane ale producției, AXN România difuzează cel mai recent sezon, al cincilea, la o diferență de câteva zile de premiera americană, de pe ABC. La ei, succesul este la fel de frumos.
Conform TVLine, „Doctorul cel bun” s-a impus ca serialul cel mai vizionat de pe canal, în acest sezon. Motiv pentru care, încă din martie, producătorii au dat undă verde pentru încă un sezon, al șaselea, care cel mai probabil va avea premiera în toamna aceasta.
Deocamdată, toată lumea e cu sufletul la gură dacă, în sfârșit, Shaun Murphy se va căsători sau nu.
Originalul, la un click distanță
„Doctorul cel bun” este adaptarea americană a unui serial coreean, „Good Doctor” (2013), cu Joo Won în rolul medicului autist Park Shi Ohn.
Dacă aveți platforma Netflix setată pentru limba engleză, aveți acces și la original. „Doctorul” coreean nu are decât 20 de episoade și mult mai puține scene cu conotație sexuală.
Actorul Daniel Dae Kim este cel care a avut ideea transplantării hit-ului coreean pe pământ american: „Mi s-a părut că are toate calitățile pentru a fi un succes: este mai mult decât o dramă medicală, mai mult decât niște doctori care rezolvă niște situații de viață și de moarte care par imposibile, este de fapt o nouă viziune asupra lumii”.