Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

Doinița Oancea, în rol de manipulatoare în noul serial de la Antena 1. „Trăirile ei mă consumă”. EXCLUSIV

Doinița Oancea, în rol de manipulatoare în noul serial de la Antena 1. „Trăirile ei mă consumă”. EXCLUSIV
10

de Cătălina Matei,

După ceva timp, Doinița Oancea (39 de ani) revine pe micul ecran într-un nou serial, la Antena 1. Din 12 ianuarie, o vom vedea alături de Alexandru Ion  în „Lia”, unde o interpretează pe Gabi, o soție manipulatoare. Care sunt provocările noului rol? Și cum se pregătește să schimbe prefixul, pe 15 februarie? Aflăm din cele ce urmează...

Doinița Oancea a debutat pe micul ecran  în serialul „Inimă de țigan” (Acasă TV), în 2008, iar de atunci a jucat în mai multe seriale. Din 2019, când a avut un rol în „Sacrificiul”, la Antena 1, a luat o pauză din astfel de producții. Înainte de a ajunge cunoscută a fost director campanie de spectacole, hostess și promoter.

Din 12 ianuarie, o putem urmări pe Doinița Oancea în serialul „Lia”, care va începe la Antena 1. Mai multe detalii, în cele ce urmează…

Din nou într-un serial TV… Cât de dor ți-a fost să fii implicată într-un astfel de proiect?

Pofta de a juca nu-mi lipseşte niciodată. Sunt genul de om căruia i se face dor de acţiunea de pe platoul de filmare chiar şi in zilele de vacanţă ale unui proiect, la fel cum mi se întâmplă şi acum. Cam atât de dor mi-a fost şi cam atât de mult iubesc ceea ce fac. Îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu, Universului, vieţii şi oamenilor care m-au făcut să mă întâlnesc cu această artă. Sincer, acum, că stau să mă gândesc, nu ştiu cum ar fi arătat Doiniţa „neactriţă” (râde).

Ce este diferit la „Lia” față de celelalte seriale în care ai jucat, dincolo de scenariu și distribuție?

Felul în care privesc eu proiectul (râde). Este primul răspuns care mi-a venit în minte. Fiecare an pe care îl trăim aduce cu el, pe lângă experienţa în domeniu şi alte noi trăiri, cunoştinţe şi îţi oferă noi forme de dezvoltare personală. Acum privesc proiectul prin prisma Doiniţei care are 39 de ani şi, deci, mult mai multe trăiri personale şi „vechime în câmpul muncii”.

Tot ce pot să vă spun este că mă bucur tare mult să fac parte din distribuţia serialului pe care îl veţi putea urmări din 12 ianuarie, în fiecare joi, de la 20:30, la Antena 1. Încă de când am citit primele episoade, mi-a plăcut tare mult cum se dezvăluie personajele şi firul poveştii. Am rezonat cu Gabi a mea încă de la primele replici.

Ion Alexandru este „soțul” Doiniței Oancea în serialul „Lia”

Deși, cu unii dintre actori ai mai jucat de-a lungul timpului. Cum a fost reîntâlnirea „în câmpul muncii”?

Am avut parte de o întâlnire (căci sunt şi oameni cu care nu am mai lucrat până acum), dar şi de o reîntâlnire foarte frumoase. Cu cei vechi, şi nu mă refer aici doar la actori, ci şi la echipa din spatele proiectului, e mereu o bucurie să ne întâlnim, să depănăm amintiri, să ne povestim lucruri câte în lună şi în stele de când nu ne-am mai văzut. Iar despre cei noi – un boost de prospeţime foarte bine venit, din punctul meu de vedere. Pentru mine, condiţii optime de lucru sunt cele în care putem fi la locul de muncă foarte ok unii cu alţii, lucru care se întâmplă şi pe platourile de filmare de la Lia, încă din primele zile.

Doinița Oancea alături de Ruxandra Ion

Ce ne poți spune despre personajul tău? Ce te provoacă cel mai tare la Gabi?

Mă provoacă şi mă revoltă în egală măsură ce trăieşte Gabi până acum, adică până în episodul pe care îl avem noi acum „in the making”. La multe dintre lucrurile care i se întâmplă, eu, Doiniţa, n-aş răspunde cum o face ea… şi nu vă explic mai multe, vă las pe voi să descoperiţi la ce mă refer.

Mă intrigă tot, faptul că e şi rea, dar şi bună şi umană… e şi matură, dar şi copilăroasă, e acidă, dar are şi momente în care îşi lasă jos maasca. Sunt foarte curioasă cum o va primi şi cum o va descrie publicul din faţa micilor ecrane.

E mai ușor să joci o manipulatoare? Sau, din contră, un astfel de rol de consumă mai tare?

Acum, că mi se dezvăluie şi mie personajul mai mult, nu aş mai zice asta despre Găbiţa.  Dar nici altceva nu pot să vă spun! (râde).  Pot, în schimb, să vă dezvălui că trăirile ei mă consumă. Nu-i deloc uşor să „trăieşti” cu (a se citi să o joci pe) Găbiţa!

Cum ți-ai petrecut Sărbătorile?

Până foarte aproape de Crăciun  am trăit agitat, cu multe lucruri de făcut şi deadline-uri foarte scurte. Însă din prima zi de Crăciun m-am relaxat, am petrecut câteva zile cu familia şi prietenii apropiaţi, au fost şi zile doar cu mine, pentru că aveam nevoie, ca să mă încarc. Totul, mulţumesc lui Dumnezeu, a fost bine. Cu calm, pace, bucurie, împlinire sufletească şi sănătate. Astea sunt lucrurile importante la care eu, personal, consider că trebuie să ne uităm.

Ianuarie este, de obicei, momentul propice pentru vacanțe în locuri exotice, după un an de muncă. Ai plănuit vreo escapadă în perioada asta?

Iar a venit ianuarie… şi iar n-am nimic plănuit din acest punct de vedere (râde).  Dar să ştiţi că în ceea ce mă priveşte… nu se ştie niciodată. Sunt o persoană destul de cu toane, dar şi spontană. Nu exclud posibilitatea ca la două zile după ce răspund acestui interviu să mă aflu în avion (râde).

Ce ți-ai propus în 2023? Mai ales că peste puțin timp vei schimba și prefixul. La mulți ani, în avans!

Woooow. Vă muuulţumesc! Aşa e! Se schimbă prefixul. Va fi cel al României. ;)) M-am gândit să fac o petrecere mare pentru asta (aşa am gândit acum câteva luni – dar e posibil să mă răzgândesc şi să plec undeva)… mi-am mai propus o şedinţă foto – ca să marchez această schimbare din viaţa mea…

Şi în plan profesional am câteva lucruri de bifat, dar nu vi le pot spune incă. Promit să revin după ce le-am făcut (deh, sunt puţin superstiţioasă).

Care este cel mai grozav cadou pe care tu ți l-ai făcut până acum?

În viaţa asta? Cred că timp să înţeleg cine sunt cu adevărat. Şi, mai apoi, să mă şi accept – nu o fac încă 100%, dar lucrez la asta. Restul e „cancan”, cum îmi place să spun! Până ne reauzim / revedem din nou, vă dau întâlnire în fiecare joi, începând din 12 ianuarie, de la 20:30, la Antena 1, în cel mai nou serial  – „Lia”.

doinita-oancea-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Sursa foto: Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton