Homepage  / Știri

De azi, Dolce Sport transmite Campionatul nord-american de hochei

De azi, Dolce Sport transmite Campionatul nord-american de hochei

de Redactia Tvmania

Postul Dolce Sport va transmite cel mai puternic campionat de hochei din lume, NHL, potrivit unui comunicat al postului. Concret, clienţii de televiziune ai Telekom se vor putea bucura, din 13 octombrie, de cel mai spectaculos hochei din lume în următoarele trei sezoane.

nhl

Televiziunea de sport a transmis campionatul profesionist de baschet, NBA, încă de la înfiinţarea staţiei în 2010, cumpărând apoi şi drepturile pentru campionatul de fotbal american, NFL.

Liga profesionistă de hochei NHL este formată din 30 de echipe profesioniste, 23 din Statele Unite şi 7 din Canada. Un sezon este format din „sezonul regulat”, din octombrie până la mijlocul lui aprilie, şi unul eliminatoriu, de tip playoffs în cele două Conferinţe, din aprilie până la începutul lui iunie.

Câştigătoarele Conferinţelor, de Est şi de Vest, îşi dispută finala şi câştigarea Stanley Cup, cel mai vechi trofeu decernat în sportul profesionist american, din 1893.

Chiar dacă echipele din Canada sunt doar 7, faţă de 23 din SUA, canadienii sunt majoritari printre jucătorii legitimaţi la echipele din NHL, mai mult de jumătate (521 jucători în 2011). Aproape un sfert sunt americani (234), iar restul staruri ale hocheiului european, mai ales din Suedia (63), Cehia (42), Rusia (32) şi Finlanda (30).

Cele mai multe titluri le deţin tot echipele din Canada, topul fiind dominat de Montreal Canadiens (24 Cupe Stanley) şi de Toronto Maple Leafs (13). NHL a oferit de-a lungul timpului şi adevărate modele prin superstaruri precum Gordie Howe, care a jucat 26 de sezoane, 1767 de meciuri, pînă la 52 de ani sau Wayne Gretzky, cel mai bun marcator (1016) şi pasator (2223) din istoria Ligii.

Care sunt primele meciuri transmite de Dolce Sport

NHL debutează în forţă, cu partide în care sunt angrenate echipele campioane în ultimele 3 ediţii.

Joi, 13 octombrie, de la ora 3:00 dimineaţa, fanii hocheiului pot vedea meciul Chicago Blackhawks – St. Louis Blues, urmat de la 5:30, de San Jose Sharks – Los Angeles Kings.

În dimineaţa următoare, tot de la 3:00 dimineaţa, pot fi urmăriţi la lucru campionii: Pittsburgh Penguins – Washington Capitals.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton