Homepage  / Vedete româneşti

Dorina Florea, în așteptarea unei Leoaice. Vedeta TVR este însărcinată. „Este un moment așteptat”. EXCLUSIV

Dorina Florea, în așteptarea unei Leoaice. Vedeta TVR este însărcinată. „Este un moment așteptat”. EXCLUSIV
7

de Cătălina Matei,

De ceva timp, Dorina Florea lipsește de pe micul ecran. O absență motivată de cea mai mare bucurie din viața sa: prezentatoarea Telejurnalului TVR 1 se pregătește să devină mămică. De fetiță, o mică Leoaică mai precis, căci data nașterii va fi spre sfârșitul lunii iulie, începutul lui august.

Pentru Dorina Florea, sfârșitul lunii iulie, poate chiar începutul lui august, va veni cu o „livrare” specială. Mai precis, prezentatoarea Telejurnalului de la TVR 1 se pregătește să devină mămică. De fetiță, o mică Leoaică mai precis, pe care o va numi Corina Maria.

De aproape 20 de ani, Dorina Florea trăiește o poveste de dragoste alături de Cosmin, cel care de 13 ani încoace îi este și soț cu acte-n regulă. Relația lor a început în 2010, când jurnalista i-a luat un interviu. Iar acum, cei doi trăiesc emoțiile așteptării primului lor copil. Aflată în ultimul trimestru de sarcină, Dorina Florea ne-a dezvăluit cum a decurs sarcina până acum. Detalii, imediat!

Încă puțin și… vei intra în „clubul mămicilor”. Felicitări, în primul rând! Cum a decurs sarcina până acum?

Mulțumim! Cred că expresia care ar caracteriza-o cel mai bine ar fi… un roller coaster. Plină de surprize, emoții și frământări în primul trimestru. După primele emoții au venit și provocările: o perioadă am avut mari bătăi de cap cu grețurile, apoi să nu mai spun de schimbarea totală a preferințelor culinare! Însă, dincolo de toate, cred că cel mai greu a fost cu emoțiile fiecărei vizite la medic și ecografiile! De fiecare dată când ieșeam din cabinetul medicului, iar veștile erau bune, simțeam că putem respira… Eu, cel puțin!

Soțul meu a avut de la început încredere în bebelină și mi-a spus mereu că va fi bine. E drept că până acum (în ultimul trimestru) nu am avut probleme medicale serioase, am avut o viață perfect normală, am fost la serviciu până când am simțit că îmi cam „încurc” colegii. Glumesc, desigur! Dar aveau atât de multă grijă de mine, încât am zis că e mai bine să mă retrag discret.

Am călătorit peste hotare, am fost destul de activă. Doar când mă mai uitam în oglindă și vedeam burtica, realizam că sunt însărcinată. Sigur că am făcut toate astea respectând recomandările medicului și având grijă de bebelină! Acum, fiind deja în ultimul trimestru, provocările au început să fie de ordin fizic. Nu intru în amănunte, dar sunt chestiuni aproape normale, specifice acestei perioade…

Și cum ai gestionat poftele? Sau soțul tău ne-ar putea răspunde cel mai bine la această întrebare?

Problema nu au fost poftele, ci faptul că s-au schimbat complet preferințele culinare. De anul trecut, din noiembrie, nu am mai putut consuma deloc carne, ouă, mâncare gătită/prăjită și multe, multe altele. Am crezut că vor trece toate acestea după primele luni, dar iată că mai e puțin și se apropie momentul nașterii, iar din punctul acesta de vedere nu s-a schimbat nimic.

Soțul era preocupat mai degrabă să descopere alimente și combinații de alimente pe care să le pot consuma! Iar eu la fel, să găsesc alternative astfel încât să echilibrez pe cât posibil regimul alimentar. Singura poftă – ajunsă acum la nivel de dependență – gheața consumată în exces, în apă și sucuri!

Dar programul tău de muncă, în ce moment ai considerat că e cazul să-l întrerupi?

Spuneam și mai sus că atunci când am simțit că ai mei colegi îmi poartă o grijă excesivă, am decis să mă retrag. Apoi, burtica începuse să se vadă și la TV. Nu că aș fi avut o foarte mare problemă cu asta! Nici eu, nici colegii mei și nici șefii. Atunci când le-am împărtășit totuși temerile mele, au spus că e perfect normal să apar la TV cât timp îmi doresc și pot face asta. Însă așa am considerat eu că e mai bine, să mă retrag discret. Apoi, ne-am dorit să dedicăm o lună, două vacanțelor, timpului petrecut în familie, organizării și planificării…

Cum te-ai simțit din postura de telespectator după ce ai intrat în concediu prenatal?

Până să intru în concediul prenatal, am avut o perioadă de concediu de odihnă. Am fost în vacanțe în Italia și Bulgaria, așa că „retragerea” nu a fost bruscă. Ne-am bucurat de zilele libere și ne-am relaxat. Abia în momentul în care am intrat în concediul prenatal am conștientizat că va fi o perioadă lungă în care nu voi mai fi la serviciu.

În aproape 20 de ani de televiziune, cred că cel mai lung concediu a fost unul de 3 săptămâni. Așa că ce urmează acum poate fi și din această perspectivă un fel de provocare! Dar este un moment așteptat, așa că nu îmi doresc decât să fim sănătoși toți, dar mai ales micuța care se pregătește să vină pe lume. Sănătoasă, voioasă și dacă se poate să fie și „blândă” cu noi, ar fi minunat! Oricum ar fi, sperăm să ne descurcăm și să înțelegem repede ce avem de făcut!

Și care sunt producțiile TV care ți-au atras atenția și te-au ținut în fața micului ecran? Dar producțiile la care a reacționat micuța din pântece?

Îți spun sincer că am avut o perioadă în care am citit foarte mult. Aveam câteva cărți care mă așteptau cumințele în bibliotecă, de multă vreme. Apoi, desigur că am fost și sunt și acum „cu ochii” pe colegii mei de la știri. Oricum, „Telejurnalul” de weekend a rămas pe mâini bune! E prezentat alternativ de frumoasele mele colege Andra Soceanu și Loredana Iordache, pe care le urmăresc cu mare drag ori de câte ori sunt în fața micului ecran.

Cert este că încă nu mă pot desprinde de „Telejurnal” și de emisiunile de la TVR INFO. Iar recent am descoperit și câteva emisiuni extrem de bune, de la TVR. Spre exemplu, emisiunea de la TVR 1 „Care pe care”, prezentată de colega noastră Ruxandra Gheorghe Negrea! O emisiune concurs dedicată exclusiv limbii române, de luni până joi, de la ora 18.00. Acum a intrat în pauză, dar revine din toamnă. E de neratat!

Care este data estimată a nașterii?

Sfârșit de iulie – început de august.

Ați pregătit deja camera, garderoba celei mici?

Încă suntem în căutări, tatonări. Avem liste făcute, însă mai e mult până să ne punem la punct cu toate. Cât privește garderoba, noi am luat doar câteva hăinuțe, însă deja am primit extrem de multe cadouri de la prieteni, de la apropiați.

Apropo de pitică… ce nume va purta? Și cum l-ați ales?

Corina Maria! Mereu am spus că dacă voi avea o fetiță, o va chema Maria. Soțul a fost întru totul de acord, așa că am considerat că e cazul să aleagă și el un nume. Mi-a plăcut mult motivul alegerii numelui de Corina, așa că am fost cucerită pe loc. Desigur că asta va rămâne în „bucătăria” noastră internă, dar numele acesta are o poveste tare frumoasă în spate.

Cine este mai emoționat? Soțul tău sau tu?

Amândoi! Doar că eu sunt cea care verbalizează mai des tot ce ține de temerile, de emoțiile acestei perioade.

Aporopo de Cosmin, dacă ar fi să-i iei acum un interviu – după atât de mulți ani de când l-ai intervievat prima dată – care ar fi cea mai mare curiozitate a ta?

Oooh! M-ai pus în mare dificultate cu această întrebare. După 19 ani de relație și 13 de căsnicie, e cam greu să mai am curiozități. Îți spun sincer că nu știu ce aș putea să îl întreb acum! Chiar nu știu…

Dorina Florea și soțul său, Cosmin

Când te vei reîntoarce la pupitrul știrilor TVR 1? Ți-ai făcut deja un plan precis sau vei vedea pe parcurs?

Planul precis există, dar cred că bebelina e cea care va decide, până la urmă, când mă voi reîntoarce. Mica minune ne-a schimbat deja viețile și nu ne dorim decât ca ce e mai frumos abia de acum să vină. Iar noi să avem din ce în mai puține temeri și să îmbrățișăm totul cu multă, multă relaxare și bucurie!

Foto: TVR; Instagram

dorina-florea-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton