Homepage  / Cinema / Vedete străine

Două blockbustere în care regretatul Sean Connery a refuzat să joace

Două blockbustere în care regretatul Sean Connery a refuzat să joace

de Mioara Tronaru,

Fostul James Bond, Sean Connery (1930-2020) a spus nu propunerii de a juca în „Matrix” și a refuzat și un rol în saga „Stăpânul inelelor”.

Numărul actorilor care nu au vrut să joace „Matrix” pare că nu se mai termină. „Da, am refuzat «Matrix». Am luat pilula roșie”, spunea la începutul lui 2020 Brad Pitt. Nu e singurul care-a ales pilula greșită.

Și Will Smith, căruia Surorile Wachowski îi propuseseră chiar rolul principal, cel al lui Neo, a mărturisit apoi că nu a înțeles nimic din scenariu, dar apoi a regretat alegerea făcută.

Nu, Sean Connery nu ar fi fost Morpheus

Printre actorii care-au spus nu celor două regizoare, pe la sfârșitul anilor 1990, se numără iată și Sean Connery. Zvonurile care umblau încă de-atunci spuneau că ar fi fost vorba chiar despre rolul Morpheus (care i-a revenit în film lui Laurence Fishburne), mentorul personajului principal, Neo (interpretat de Keanu Reeves).

Acum, Slashfilm a revenit cu detalii asupra acestor zvonuri și a lămurit situația: da, fostul James Bond a refuzat „Matrix”, dar nu, nu era vorba despre rolul interpretat de Laurence Fishburne.

Ar fi fost de fapt vorba despre rolul Arhitectul, jucat în final de actorul australian Helmut Bakaitis. Personajul însă nu a mai apărut în primul „Matrix”, ci abia în cele două continuări ale acestuia, „The Matrix Reloaded” și „The Matrix Revolutions”.

Dar ar fi putut fi Gandalf!

Câștigător al Oscarului pentru rolul din „Incoruptibilii”, „The Untouchables” (1987), Sean Connery a spus „nu” unei alte producții grandioase care a avut un succes imens: „Stăpânul inelelor”.

Cineastul Peter Jackson i-a oferit 30 de milioane de dolari pentru a-l interpreta pe Gandalf, plus un bonus de 15% din încasările celor trei filme, ceea ce i-ar fi adus în jur de 450 de milioane de dolari în cont. Și… a spus „nu”.

În 1999, era pe afișul de la „Capcană pentru hoţ”, apoi a jucat în „În căutarea lui Forrester” (2000), de Gus Van Sant, înainte de a se retrage după rolul din „Liga” (2003).

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton