Homepage  / Știri

Două meciuri de foc, în weekend, la Eurosport

Două meciuri de foc, în weekend, la Eurosport

de Redactia Tvmania

Derby-ul etapei a 32-a din Bundesliga - Leverkusen - Dortmund - are loc sâmbătă, de la 19.30.

Bayer 04 Leverkusen v Borussia Dortmund - Bundesliga

Borussia Dortmund se află la finalul unui sezon complicat, un an în care accidentările au dat peste cap planurile lui Jurgen Klopp. Cu toate acestea, finalista Ligii Campionilor din 2013 încheie anul competițional destul de bine: eliminarea din Ligă a venit doar în sferturi, locul 2 în campionat pare asigurat iar ca bonus vine finala Cupei Germaniei, acolo unde vom avea un nou duel Borussia – Bayern.

Înaintea etapei din weekend, Borusia ocupă poziția secundă în Bundesliga, evident în urma liderului Bayer Munchen. Oaspeții de sâmbătă au 64 de puncte, cu 6 mai multe decât Schalke, formație cu un parcurs foarte bun în 2014. Lupta pentru locurile de Liga Campionilor și Europa League e atracția acestui final de sezon: Leverkusen e pe 4 acum, cu 54 de puncte, doar un punct mai mult decât ocupanta locului 5 – Wolfsburg. Apoi, Gladbach și Mainz sunt echipele ce par a se califica pentru un loc în cea de-a doua competiție intercluburi a Europei.

După o primăvară cu rezultate foarte slabe, Leverkusen a legat două victorii (cu Hertha și Nurnberg) iar acum formația condusă de Sascha Lewandowski e din nou implicată în lupta pentru podium. O victorie în derby-ul de sâmbătă e vitală însă Leverkusen știe cum să câștige în fața lui Dortmund: a făcut-o și în tur, chiar pe Signal Iduna Park (1-0 pentru oaspeți). E drept, meciul s-a jucat în decembrie 2013, moment în care Borussia nu prea reușea să facă față accidentărilor în timp ce Leverkusen se anunța ca principală contracandidată la titlu pentru Bayern Munchen.

Pe 22 februarie înregistra Dortmund ultima înfrângere în deplasare: 3-0 pe terenul lui Hamburg. De atunci, pe teren străin au venit 4 succese, cu Freiburg, Hanovra, Stuttgart și Bayern Munchen. De partea cealaltă, Leverkusen pare pe drumul cel bun: așadar, chiar dacă în februarie/ martie pe BayArena au câștigat Schalke, Mainz și Hoffeinheim iar Braunschweig a reușit o remiză, în aprilie a venit succesul cu Hertha ce pare să fi dat un moral excelent gazdelor de sâmbătă.

 

Derby-ul etapei a 36-a din Premier League – Liverpool – Chelsea – are loc duminică, de la ora 16.00.

Chelsea v Liverpool - Premier League

Înaintea acestei runde, Liverpool ocupă prima poziție în campionatul Angliei: formația antrenată de Brendan Rodgers are 80 de puncte, cu 5 mai multe decât Chelsea și 6 peste Manchester City. ”Cetățenii” mai au de disputat și restanța cu Aston Villa, una care le este la îndemână, astfel încât putem spune că trupa lui Pellegrini este acum principala contracandidată la titlu a celor de la Liverpool. Ultimele meciuri din Premier League au adus atât de multe surprize încât pe lângă derby-uri trebuie să luăm serios în seamă disputele echipelor aflate pe podium cu formațiile din zona retrogradării.

Dacă despre parcursul fabulos al celor de la Liverpool în 2014 nu mai e nimic de spus, Chelsea a făcut pași greșiți acolo unde nimeni nu se aștepta. A fost mai întâi înfrângerea de pe 29 martie de pe terenul lui Crystal Palace pentru ca apoi londonezii să pierdă chiar pe Stamford Bridge (fapt nemaivăzut sub comanda lui Mourinho) în fața ultimei clasate, Sunderland. Cu aceste 6 puncte, Chelsea ar fi abordat derby-ul de pe Anfield din postura de lider și un egal ar fi fost de ajuns în drumul pentru mult râvnitul titlu. Așa, egalul e de partea lui Liverpool, însă gazdele de duminică nu-și pot permite înfrângerea pentru că City stă la pândă iar trupa din Manchester are un golaveraj superior, dacă s-ar ajunge la egalitate de puncte.

Jose Mourinho știe că în acest moment are a 3-a șansă la titlu și că o victorie pe Anfield nu ar schimba foarte mult acest lucru. Chelsea este implicată și în Liga Campionilor, acolo unde săptămâna viitoare va juca returul din semifinale cu Atletico Madrid (0-0 în tur). În aceste condiții, e posibil ca Mourinho să-și facă mai multe speranțe pentru competiția europeană decât pentru întrecerea internă. E de văzut așadar cu ce echipă va aborda portughezul returul de pe Anfield. Reamintim, în tur, pe Stamford Bridge a fost 2-1 pentru londonezi: goluri Hazard și Eto’o pentru gazde și Skrtel pentru oaspeți.

Liverpool – Chelsea e Live pe Eurosport, duminică de la ora 16.00.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton