Homepage  / Articole

Dr. House, învins de criminaliştii din „CSI”

Dr. House, învins de criminaliştii din „CSI”

de Redactia Tvmania

Întrerupt pentru o scurtă perioadă din cauza meciurilor din grupele CM 2010, serialul „Dr. House” revine pe micile ecrane de la TVR 1 pe 1 iulie, pentru ultimele episoade din sezonul 4. Din păcate pentru fanii săi, producţia cu Hugh Laurie în rol principal tocmai a pierdut titlul de cel mai vizionat serial din lume.

Hugh Laurie a câştigat două Globuri de Aur cu rolul lui Dr. House.

Hugh Laurie a câştigat două Globuri de Aur cu rolul lui Dr. House.

Anul trecut, serialul „Dr. House”, făcut de reţeaua Fox, a fost desemnat cel mai urmărit serial din lume, dar în 2010, un alt program i-a furat titlul. „CSI- Investigaţii” a depăşit drama medicală, având 73. 8 milioane de telespectatori (audienţe înregistrate în tot anul 2009), potrivit datelor furnizate de organizatorii Festivalului de televiziune de la Monte Carlo.

Nu este prima dată când drama poliţistă a fost desemnată cel mai vizionat serial din lume: a câştigat titlul de cel mai vizionat program în 2007 şi 2008 (în 2006, o altă producţie din franciză, „CSI: Miami” a ocupat locul 1), pentru ca în 2009 să fie depăşită de „Dr. House”. Scăderea semnificativă în audienţe era însă motivată şi de faptul că personajul central, Gil Grissom (interpretat de William Petersen, cel mai bine plătit actor de seriale la acea oră) a părăsit „CSI- Investigaţii” în sezonul 9.

Încet, încet, o dată cu aducerea în serial a actorului Laurence Fishburne (care îl interpretează pe dr. Raymond Langston), audienţele au început să crească uşor – mai ales în SUA -, însă prestigiul producţiei a avut de suferit. Studiile arată totuşi că obişnuinţa de consum TV îi îndeamnă pe telespectatori să rămână pe „CSI” atunci când vor să vizioneze un serial.

.

Gil Grissom ajunge pe marile ecrane

William William Petersen va intra în pielea lui Grissom într-un film pentru marele ecran.

William Petersen va intra în pielea lui Grissom într-un film pentru marele ecran.

Succesul „CSI- Investigaţii” (care a debutat pe micile ecrane în octombrie 2000) i-a făcut pe producători să viseze la un succes asemănător şi în cinematografe. Reţeaua CBS a anunţat că William Petersen nu se va mai întoarce în serial, însă personajul său, Gil Grissom, îşi va continua investigaţiile pe marile ecrane într-o producţie care este în stadiu de pregătire.

Petersen a dezvăluit recent publicaţiei americane „TV Guide” că filmul de lung metraj va apărea în cinematografe curând, chiar dacă serialul continuă să fie difuzat de reţelele de televiziune. „Nu putem să aşteptăm ca „CSI” să se termine. Ar însemna ca Grissom să aibă 90 de ani”, a glumit el.

.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton