Homepage  / Advertorial

Dracena – floarea fericirii

Dracena – floarea fericirii

de Redactia Tvmania

Dracena este una dintre cele mai răspândite plante de apartament. Supranumit copacul fericirii, dracena are un aspect plăcut, care nu ocupă mult spațiu, dar în schimb emană multe energii pozitive.

Astăzi vom vorbii despre ea, de la origini și până la cum o poți întreține pentru a te bucura cât mai mult de ea.

Dracena – origini

Dracena este o denumire care provine din limba greaca supranumită și drajina sau femela dragonului. Denumirea științifică este Dracaena marginata. Povestea ei spune că floarea are legătură cu specia din care de milenii întregi se extrage o rășină specială utilizată drept colorant pentru nuanța sânge de dragon. Pe lângă poveste și aspectul ei este foarte interesant: dracena are frunze minunate, verzi tot timpul, iar lucrul care o face atât de prezentă în casele oamenilor este faptul că purifică aerul.

Dracena – mediul potrivit pentru dezvoltarea ei

Dracena este o plantă perenă, erectă, cu creștere lentă, decorativă prin frunze, ce poate ajunge la înălțimi de 2-3 metri și o întindere de 1-1,5 metri.

Temperatură potrivită pentru creșterea și dezvoltarea ei poate varia între 25 și 29 de grade Celsius.

Floarea poate fi udată de două ori pe lună, folosind o cantitate suficientă de apă, pentru a menține pământul reavăn, mai ales în perioada caldă din an. Iarna, cantitatea de apă se reduce și este recomandat ca substratul să fie uscat la suprafață între cele doua udări. Vara trebuie să pulverizezi frunzele florii cu apă, pentru că dracena necesită o umiditate de minim 40%.

Lumina este un alt factor foarte important. Chiar dacă poate supraviețui și în locurile întunecate ale casei, dracena nu refuză lumină, iar singura condiție este ca aceasta să fie difuză, ci nu puternică. O poți așeza lângă fereastră, însă să nu bată soarele direct pe ea.

Ghiveciul dracenei trebuie schimbat o dată la doi ani, de regulă primăvara. În cazul în care are toate condițiile de mediu optime, există posibilitatea ca o astfel de schimbare să fie făcută în fiecare an, pentru că va crește destul de repede.

În ceea ce privește fertilizarea, în timpul primăverii și al verii, dracena va primi îngrășământ săptămânal. Recomandat este să folosiți îngrășământ lichid, administrat în combinație cu apă. Toamna și iarna nu se folosește îngrășământ. De asemenea, tipul îngrășământului este foarte important, astfel că acesta trebuie să conțină Azot și Potasiu în cantități cât mai mari.

Cum ingrijim Dracena? 

Pentru a te bucura cât mai mult timp de frumusețea și beneficiile dracenei, ține cont de următoarele sfaturi:

  • Ai grijă să înlături întotdeauna frunzele uscate.
  • Curăță întotdeauna frunzele dracenei cu ajutorul unei pânze umede.
  • Primăvara scoate dracena la aer proaspăt.

Dacă vrei să faci o surpriză oamenilor dragi, alege floarea preferată de la Maison d’Or și apelează la serviciul livrare flori in Bucuresti

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton