Surpriza serii a constituit-o mesajul din partea protagonistului Luke Evans, care a precedat proiecţia.
În secolul XV, unul dintre foștii tineri înrobiți de sultan din pământurile transilvănene e Vlad Țepeș (Luke Evans), devenit acum Prinț. Numele de Dracula și-l asumă la finele a trei zile întunecate, la propriu și la figurat. Totul începe când iscoadele trimise în Transilvania de Medmed al II-lea (Dominic Cooper) – coafat ca Alex Velea și plin de dermatograf – dispar într-o peșteră a Muntelui Dintelui Rupt. Aici, printre lilieci și oase umane, Vlad descoperă ceva rapid, malefic și colțos: un vampir deloc mulţumit (Charles Dance, din „Urzeala tronurilor”).
Iar de Paşti turcii strică petrecerea: Hamza Bei (Ferdinand Kingsley) vine să ia tributul anual, să afle unde au dispărut iscoadele şi să ceară un bonus: 1.000 de băieţi transilvăneni vor deveni ieniceri ai sultanului – printre ei şi Îngeraş (Art Parkinson), puştiul lui Ţepeş. Şi 10 ani de pace şi prosperitate în ţară se duc pe apa Sâmbetei, căci Prinţul nu-şi trimite băiatul la duşmani: în schimb, face un pact cu creatura din munte şi capătă puteri demne de Superman. Fără a avea o armată la dispoziţie, Vlad are 3 zile să-i înfrângă pe turci.
„Dracula: Povestea nespusă” încearcă să rescrie originea celui mai celebru vampir, dar nu reuşeşte să reinventeze roata. Cu un regizor debutant, a cărui experiență în reclame și videoclipuri e vizibilă, filmul are aspect (dar nu și vână) de blockbuster şi e doldora de imagini copiate clar din „Matrix” şi „Stăpânul inelelor”. De apreciat este faptul că toţi românii din poveste vorbesc engleză și nu suntem chinuiți – ca în cazul altor producții similare – de actori pronunţându-ne stâlcit limba (singura excepție o constituie prenumele personajelor – vezi ridicolul „Îngeraș”).
Pentru a afla mai multe despre „Dracula Film: Horror and Fantasy Festival”, intraţi zilnic pe tvmania.ro până pe 5 octombrie inclusiv!