Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

Dragoș Bucur, dezvăluiri despre boala de care suferă de 20 de ani. Cum i s-a schimbat viața după diagnostic

Dragoș Bucur, dezvăluiri despre boala de care suferă de 20 de ani. Cum i s-a schimbat viața după diagnostic

de Andra Stana,

Dragoș Bucur este prezentatorul emisiunii „Visuri la cheie”. Vedeta Pro TV a fost diagnosticată acum de 20 de ani cu o boală care nu are leac, dar pe care o poate ține în control.

Dragoș Bucur suferă de diabet de 20 de ani

Acum 20 de ani, Dragoș Bucur a aflat că suferă de diabet. Prezentatorul de la „Visuri la cheie” a spus recent că a învățat să trăiască cu diabetul zahar. Vedeta Pro TV a explicat cât de important este să își monitorizeze nivelul glicemiei.

Eu nu sunt un mare adept al tehnologiei, mai puțin când e vorba de diabet. Eu sunt dependent, nu doar de insulină, ci și de tehnologie, de vreo 5-10 ani. Folosesc un sistem de monitorizare a glicemiei în timp real, încontinuu, și o pompă de insulină, de ceva ani.

De vreo trei ani folosesc și un sistem care se numește closed-loop, un soft care combină informațiile de la senzorul de glicemie către pompa de insulină”, a spus Dragoș Bucur la lansarea unui dispozitiv revoluționar de monitorizare a nivelului glicemiei.

Soțul Danei Nălbaru, fosta membră a trupei Hi-Q, spune că tehnologia este vitală în diabet și îi ajută pe bolnavi să aibă un bun management al afecțiunii, scrie protv.ro

Duc o viață normală, fac sport, și sport destul de extrem, merg pe munte, unde fac trasee de 13-15 ore, mă dau cu placa o zi întreagă, fac rafting… lucruri pe care nu prea ai cum să le faci cu metoda clasică de tratament al diabetului de tip 1. Pe mine, tehnologia mă ajută foarte mult în managementul diabetului”, a mai spus Dragoș.

Cum i s-a schimbat viața după diagnostic

Dragoș Bucur și-a amintit că, la început, nu a vrut să accepte că are diabet. În momentul în care a primit diagnosticul, se știau puține lucruri despre această boală. Între timp, viața unei persoane cu diabet a devenit una acceptabilă, totul grație tehnologiei avansate.

Cred că oricine se poate adapta, da e o provocare, treci prin mai multe etape: refuzul, revolta, acceptarea, împrietenirea etc. Am avut perioade, cred că la un an, un an jumătate după, în care am zis: nu mă interesează, eu nu am diabet.

Am aruncat aparatul de testat…. mi s-a făcut rău după 4-5 zile și am revenit la viața cu care m-am obișnuit. E o vorbă în diabet: se spune că dacă te lupți cu el, o să pierzi, n-ai nicio șansă.

Singura variantă e să te împrietenești cu diabetul. A durat ceva timp până am înțeles ce înseamnă vorba asta. Eu l-am acceptat”, a mai spus prezentatorul emisiunii Visuri la cheie.

Sursa foto: Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton